5 maart 2015 door Gastredacteur in 'Skigebieden onder de loep''

Ski Juwel

Door: Mareijn de Wit. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau behoort tot de top 10 skigebieden in Tirol. Met 47 skiliften en maar liefst 109 kilometer aan skipistes is Ski Juwel een uitgestrekt skigebied dat Alpbachtal en Wildschönau bij elkaar heeft gebracht. Vooral Alpbach blijft vernieuwen. Zo is dit jaar een nieuwe zespersoonslift met stoelverwarming in gebruik genomen.

Groot en uitgestrekt skigebied

Sinds een aantal jaar zijn de gebieden Alpbachtal en Wildschönau met elkaar verbonden door een 8-persoons gondelbaan vanuit Inneralpbach. Dit resulteerde in een uitgestrekt skigebied met ruim 100 kilometer aan pistes. De verbinding tussen de twee mooie Alpengebieden moest zorgen voor een nieuwe impuls. Wintersporters beschikken op deze manier over een zeer groot uitgestrekt skigebied. De gezamenlijke naam van Alpbachtal en Wildschönau is Ski Juwel. Een diamant onder de skigebieden. Een veelzijdig gebied met een uitgebreid pisteaanbod waar iedere skiër zich uitstekend kan vermaken. 13 kilometers aan zwarte piste, 54 kilometers aan rode pistes, 26 kilometer aan blauwe pistes en nog 16 kilometer aan ski routes bieden een zeer afwisselend en veelzijdig gebied.

Ski Juwel - Alpbachtal

Al 40 jaar naar het Alpbachtal

De veelzijdigheid van het gebied is de reden voor Cootje van Tilborg dat zij hier al tientallen jaren komt. “Ik vind het een geweldig gebied. Het is niet zo commercieel als de enorme skigebieden die verderop in de Alpen te vinden zijn. Ik hoef hier nauwelijks te wachten voor de lift en heb kilometers aan prachtige pistes voor me.” Door de ruim 40 jaar ski-ervaring in Alpbach kent Cootje het gebied op haar duimpje. Ze heeft alle veranderingen meegemaakt. De vervanging van de stoeltjeslift voor een gondel en de aansluiting met Wildschönau zijn voor haar de grootste veranderingen. “Alpbachtal gaat met haar tijd mee, maar probeert het originele karakter te behouden. Zo is de sfeer in de restaurants op de pistes waar in prachtige traditionele houten hutten knödel, schnitzel en kaiserschmarn geserveerd worden, onder sfeervolle Tirolermuziek, fantastisch”, zo vertelt Cootje, die zelfs tot ereburger van Reith im Alpbachtal is uitgeroepen door haar trouwe komst naar het gebied. “Het mooiste van Alpbachtal/Ski Juwel blijft voor mij nog altijd het punt wanneer je de 2000 meter bereikt op de Wiederbergerhorn. Het uitzicht dat je daar vindt is adembenemend. Je kijkt kilometers ver over het prachtige Alpenlandschap. Vaak volledig in de zon vanwege de hoogte. Het is een plek om volledig tot rust te komen tussen het skiën door. “

Al 40 jaar naar het Alpbachtal

Ski Juwel telt vele gezellige berghutten

Verwarmde stoeltjeslift

Sinds de winter van 2014/2015 beschikt Alpbachtal over een nieuwe zes persoonsstoeltjeslift. Eentje die je billen verwarmt en de verouderde driezitsbank heeft vervangen. De lift brengt je vanaf halverwege de piste naar de top van de Gmahkopf op 1900 meter. Vanaf daar kun je alle prachtige plekjes van het skigebied bereiken.

Unieke skiroutes

Een van de favorieten routes onder de natuur en ski-liefhebbers in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is de Baumgartroute. Bij genoeg sneeuwval, kan je ver buiten de piste om, een prachtig pad volgen door de boomgaard van Inneralpbach. De slingerachtige paden door het bosrijke gebied, gecombineerd met de uitgestrekte stilte, laat je één worden met de prachtige natuur. Voor de echte liefhebbers en ervaren toerskiërs is een tocht van Alpbach naar Reith im Alpbachtal te maken. Een schitterend stuk off-piste, onder begeleiding van een skileraar, brengt je in de complete stilte. De route leidt langs kleine bospaden die op sommige momenten een waanzinnig uitzicht geven over diverse dalen. Voor zeker een uur waan je je in een sprookjeswereld waarin je nauwelijks mede skiërs tegenkomt. Een tocht die zeker de moeite waard is om na te vragen bij het skibureau.

Unieke skiroutes in Ski Juwel

De Baumgartroute naar de Böglalm, waar je heerlijke kip kunt eten

Hete kip

Ben je na het skiën van de Baumgartroute uitgeput en krijg je trek in een warme hap. Aan het einde van de skiroute bevindt zich de Böglalm. Een zeer knus houten restaurant dat vol hangt met aandenkens en gesigneerde ski’s van Oostenrijkse top-skiërs. Vanaf honderden de meters afstand ruik je de gegrilde kip die buiten aan het spit hangt de braden. Een werkelijke smaaksensatie na een sportieve ochtend skiën. Let wel op! Er zijn elke dag maar een beperkt aantal kippetjes te verkrijgen, dus reserveren is een verstandige keuze.

Ski Juwel

Ski Juwel biedt pistes voor jong en oud

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau biedt een totaal plaatje voor de wintersport. Het gevarieerde gebied geeft tal van mogelijkheden voor jonge, oude, beginnende, avontuurlijke en ervaren skiërs. De wachttijden voor de liften zijn kort en de keuze uit pistes is groot. Ski Juwel behoort niet voor niets tot de top 10 gebieden van Tirol.

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen