24 februari 2015 door Thijs in 'Nieuws', Aankondigingen''

Poederbaas Freeride Festival

Het huidige wintersport seizoen telt al meer dan 75 dodelijke slachtoffers als gevolg van lawines in de Alpen. Gedurende de hele winter is er al sprake van een zeer gevaarlijk en instabiel sneeuwdek. Off-piste skiën en snowboarden, ook wel freeriden genoemd, is ongekend populair en te vaak wordt dit zonder goede kennis of ervaring beoefend. Tijdens het Poederbaas Freeride Festival van 11 tot 15 maart in Goldeck (Oostenrijk) kun je je off-piste kennis verbeteren en daarnaast deelnemen aan een wedstrijd op een relatief eenvoudig off-piste terrein.

Het evenement voor freeriders van elk niveau

Het Poederbaas Freeride Festival 2015 is een evenement gericht op beginnende en ervaren off-piste skiers en snowboarders. Het vindt plaats vanaf woensdag 11 tot zondag 15 maart 2015 in het skigebied Goldeck in Oostenrijk. In een tijdsbestek van vier dagen worden er clinics, een fotoshoot, twee wedstrijden en diverse après-ski feesten georganiseerd. In totaal worden circa 200 freeride skiërs en snowboarders verwacht en een deel daarvan zal via een kwalificatie wedstrijd en finaledag gaan strijden om de titel ‘Poederbaas 2015’.

Goldeck

Veiligheid off-piste

De organisatie van het evenement vindt plaats onder begeleiding van gekwalificeerde berggidsen uit het lokale skigebied Goldeck. Voorafgaand aan elke wedstrijd bepaalt het team van professionals of de omstandigheden veilig genoeg zijn om te starten en tijdens de wedstrijd zullen zij overal terug te vinden zijn om assistentie te verlenen.

Battle of the Lowlands

Tijdens de freeride wedstrijd kan je in een echte Battle of the Lowlands meestrijden om je vaderland. Tijdens deze Davis Cup van de Freeride wintersport wordt er voor de tien beste Nederlandse en Belgische deelnemers een apart klassement opgemaakt, om te zien welk land de beste freeriders vertegenwoordigt.

Freerider Sanne de Jong

Freerider Sanne de Jong (Foto: Bart van der Putten)

Wie wordt de ERU Kaaskop van 2015?

Voor de liefhebbers freestyle tricks wordt er tijdens de wedstrijd een speciale kicker in het wedstrijd terrein opgenomen, de inmiddels beruchte ‘ERU Prestige Kaasplank’. De deelnemer die op deze kicker de vetste trick van het evenement maakt, zal benoemd worden tot ERU Kaaskop van 2015 en gaat naar huis met een unieke freeride helm.

Kaaskop 2015

Deze unieke freeridehelm is te winnen (Foto: Bart van der Putten)

CMH Heliski trip in Canada

Voor elke wintersporter is een helitrip naar Canada een droom. Voor één deelnemer komt deze uit; de hoofdprijs is een CMH Benelux helitrip naar Canada. Circa negen heli-drops per dag en vele afdalingen door champagne poeder in de bossen van de Canadese Rocky Mountains. Ontelbare poederbochten, gevolgd door een ontspannende sessie in de jacuzzi.

Inschrijven

Op de website van het Poederbaas Freeride Festival vindt je alle informatie over het evenement. Daar kan je je inschrijven voor de wedstrijd en tevens de accommodatie boeken. Voor slechts € 300,- kan je meedoen aan de wedstrijd, slaap je vier nachten in het verblijf met zwembad en heb je een skipas voor het gebied van Goldeck en nog vele extra’s.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.