6 februari 2015 door Miranda in 'Nieuws', Opmerkelijk''

Germknödel Index

Hoeveel kost een lunch op de Oostenrijkse pistes? Het antwoord hierop geeft de Germknödel Index. Snowplaza heeft deze index vorig winterseizoen in het leven geroepen om de prijzen in de verschillende skigebieden in Oostenrijk met elkaar te kunnen vergelijken. De Germknödel is een veel bestelde snack in de pisterestaurants en de prijs is een goede maatstaaf voor de prijzen van de extra kosten tijdens je wintersport.

Wat is de Germknödel Index?

De Germknödel Index laat zien wat een Germknödel met vanillesaus kost in de hoogste bergrestaurants van de 20 populairste skigebieden in Oostenrijk. De prijs van eten is vaak een goede indicator voor het prijsniveau van een wintersportvakantie in een bepaald gebied. Waarom we voor Germknödel hebben gekozen? Deze specialiteit is één van de favoriete snacks van wintersporters in Oostenrijk. Eigenlijk is deze zoete lekkernij een dessert, maar het wordt ook vaak als tussendoortje of lunch op de piste gegeten. Daarnaast zijn de ingrediënten en grootte overal min of meer gelijk, waardoor de verschillende Germknödels goed met elkaar vergeleken kunnen worden.

Germknödel Index

De prijzen van de zoete bol

Dat de prijzen van de Germknödels uiteenlopen zie je direct in ons overzicht. De prijzen schommelen tussen € 4,90 en € 10,-. De goedkoopste Germknödel eet je in de Gamsmilchbar op 2200 meter hoogte in Obertauern. Ook in Sölden, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en Flachau eet je voor een prima prijs een Germknödel. Het diepst moet je in de buidel tasten in het Panoramarestaurant Rüfikopf in Lech am Arlberg op 2350 meter hoogte. Daarnaast zijn Mayrhofen, St. Anton am Arlberg en de Tiroler Zugspitz Arena prijzig. De gemiddelde prijs van een Germknödel is trouwens nauwelijks gestegen dit jaar. In 2014 betaalde je gemiddeld € 6,49, dit jaar is dat € 6,53.

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

In de SkiWelt Wlder Kaiser-Brixental eet je prijsbewust een Germknödel

Apfelstrudels en Schnitzels

De komende weken zullen we ook de prijzen van andere populaire lekkernijen op de piste bekend maken: de Schnitzel en de Apfelstrudel. Net als bij de Germknödel Index vergelijken we dan weer de prijzen van de hoogstgelegen bergrestaurants. We zijn ons ervan bewust dat het natuurlijk niet alleen om de prijs gaat, maar ook om de kwaliteit. Maar ja, over smaak valt niet te twisten. De enige oplossing is: uitproberen en wij horen graag waar jij het lekkerst eet!

Zelf een Germknödel maken? Klik hier voor het recept >>

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen