Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht en winterse webcams!

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw! Zowel vandaag als morgen gaat er weer flink wat verse sneeuw vallen. Zaterdag, wanneer de meeste mensen van of naar hun bestemming gaan, wordt het tijdelijk beter. In Frankrijk en Zwitserland valt de komende 48 uur de meeste sneeuw. Lokaal 30 tot maar liefst 50 centimeter! De sneeuwgrens ligt behoorlijk laag waardoor alle pistes hiervan profiteren. In de loop van vrijdag trekt deze depressie via Oostenrijk weg naar het oosten. Dan is het even rustig maar zaterdag later op de dag begint het, met name in het westen van het Alpengebied, opnieuw te sneeuwen.

Aanhoudende sneeuwval

Vandaag dus niet al te beste omstandigheden op de pistes. Het zicht is slecht en de wind kan soms flink aantrekken. Voor de beste skicondities moet je naar de Dolomieten en de Italiaanse Alpen. Morgen trekt het gebied met zware sneeuwval weg maar er kan toch zomaar nog even 10 tot 30 centimeter sneeuw vallen. In de middag is het weer tijdelijk wat beter maar in de avond begint het in Frankrijk en Zwitserland alweer met sneeuwen. Zaterdag trekt deze storing weg waardoor omstandigheden om te reizen redelijk zullen zijn. Wanneer we naar de langere termijn kijken verwachten we opnieuw de nodige verse sneeuw in het Alpengebied.

Zauchensee, Salzburger Land

Zillertal, Tirol

St. Moritz, Graubünden

Grindelwald, Berner Oberland

Courchevel, Savoie

Tignes, Savoie

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.