1 februari 2015 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental: groot, groter, grootst

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. 280 km aan pistes, dat red je toch niet in een week wintersport? De paar dagen die wij er waren tijden de Snowplaza Ski Safari waren zeker veel te kort om alle afdalingen te testen, maar een goede indruk hebben we wel gekregen.
Brede oefenweides in het dal

Ons uitgangspunt is Ellmau, naast Westendorf, een van de belangrijkste plaatsen voor de Nederlandse markt in de SkiWelt. Ellmau is een knus Oostenrijks dorp met prachtige ruime oefenweides voor beginners en kinderen direct in het dal. Ideaal! Wij starten zelf vanaf de Astberg. Persoonlijk vind ik een ‘berg’ een wat groot woord voor deze enorme heuvel. Maar goed, alles is hier nu eenmaal niet zo heel hoog. Het oogt vriendelijk, overzichtelijk en niet al te moeilijk. En dat klopt als we verder het skigebied in trekken. Het wordt nergens echt heel steil of moeilijk. Overzichtelijk vind ik het niet overal in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, maar dat kan ook aan mij liggen.

Oefenweides bij Ellmau

Brede en glooiende oefenweides bij Ellmau; ideaal voor beginners

Cruisen en lange dagtochten

En hoewel ik de echte hoge bergen om op te skiën misschien een beetje mis, maakt het uitzicht op de Wilder Kaiser veel goed. Wat een prachtige bergketen is dat! De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is een gebied dat gemaakt is om heerlijk te cruisen en lange dagtochten te maken. We skiën de eerste dag richting Scheffau am Wilder Kaiser en ondanks dat er overal borden staan, pakken we toch af en toe een verkeerde afslag of lift. Vooral de pistes bij Ellmau zijn naar onze mening soms wat onoverzichtelijk door hobbels, bobbels of schuin aflopende afdalingen. Ik kan me er wat moeilijk oriënteren, maar ja het is hier dan ook wel erg groot. Zonder pistekaart op pad is geen optie.

SkiWelt Wilder-Kaiser-Brixental

Brede pistes om lekker te cruisen

Enorm veel knusse berghutten

En hoewel je misschien zou verwachten dat zo’n groot skigebied ook grote (ongezellige) bergrestaurants heeft, is het tegendeel waar. Na bijna elke lift of afdaling staat er weer een knusse en gezellige berghut. Veelal kleinschalig. Het skigebied heeft ruim 80(!) hutten en restaurants. We testen er meerdere, de Brenner Alm en de Stoagrub’n Hütte vallen zeer goed in de smaak bij ons. Zowel qua ligging, terras, service en het eten. Heerlijk! Ook hebben we nog een heel klein bergrestaurant gevonden dat eigenlijk meer op een gewoon woonhuis op de berg lijkt. Je kunt er aan een van de 3 tafels huisgemaakte producten eten, zoals Kaiserschmarrn, voor prijzen die doen denken aan de jaren ‘70/’80. Wil je weten waar het is? Heel goed zoeken langs de piste 7a...

Berghutten SkiWelt Wilder kaider-Brixental

Overal in de SkiWelt vind je fijne bergutten en terrassen

De meeste uitdaging rondom de Hohe Salve

De mooiste en meest uitdagende pistes liggen rondom de Hohe Salve. Een korte pittige zwarte richting Hopfgarten, maar ook de langere rode pistes richting Sölll spreken ons erg aan. Het is ons favoriete deel van de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, maar zoals eerder gezegd: 2 dagen is veel te kort. We hebben vast nog heel veel afdalingen gemist. Misschien nog maar een keertje teruggaan dus...

De meeste uitdaging rondom de Hohe Salve

Het uitzicht op de Wilder Kaiser is waanzinnig

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen