Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: geleidelijk zachter

6152 - Alpenweer: geleidelijk zachter (1)

Deze week staat er weinig tot geen sneeuw meer op het programma. Mogelijk valt er vandaag nog wat in het Salzburgerland, verder is het vaak droog. De zon schijnt geregeld en het wordt langzaamaan wat zachter.

Oostenrijk nog niet helemaal droog

Vandaag zien we in Oostenrijk nog veel wolken en vooral in het Salzburgerland kan ook nog wat sneeuw vallen. Maar geleidelijk wordt het droog en zien we ook hier de zon doorbreken. In Frankrijk en Zwitserland schijnt de zon al veel sneller en is van neerslag geen sprake meer. Ook in Italië is het droog, met zon in het westen en geleidelijk ook in de Dolomieten. Duitsland volgt het geografische beeld, met als eerste zon in het Zwarte Woud en als laatste ook in de Beierse Alpen.

Dinsdag en woensdag

Vanaf morgen is de neerslagkans een paar dagen heel klein. Er kan in de dalen wel “hochnebel” ontstaan, maar in de bergen is het vaak ronduit zonnig. Aan de noordzijde van de Alpen komen woensdag iets meer wolken voor en mogelijk valt er boven de 1000m dan een vlokje sneeuw. De kans hierop is het grootst in Zwitserland.

Opklaringen naderen Mayrhofen

Later in de week

Donderdag is het nog op veel plaatsen zonnig, maar in de loop van de dag zien we in Frankrijk en Zwitserland de bewolking toenemen. In de avond gaat er neerslag vallen, waarbij de sneeuwgrens tussen de 1000 en 1400m ligt. De sneeuw breidt zich langzaam oostwaarts uit. In Oostenrijk ligt de sneeuwgrens iets langer. Aan de zuidzijde van de Alpen blijft het hoofdzakelijk droog. Vrijdag verloopt winderig, zaterdag vooral heel zacht. De neerslagkansen nemen wel tijdelijk af.

Veel meer wind richting het weekeinde

Bad Gastein

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.