13 januari 2015 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Zell am See-Kaprun

Zell am See - Kaprun is een regio met 3 skigebieden. Wij bezochten de skigebieden tijdens de Snowplaza Ski Safari en kwamen tot de conclusie dat de skigebieden elk hun eigen karakter en doelgroep hebben. Een sneeuwzekere gletsjer voor een lang seizoen, een overzichtelijk familieskigebied op de Maiskogel bij Kaprun en een allround skigebied op de Schmittenhöhe in Zell am See.

De gletsjer: Kitzsteinhorn

Het paradepaardje van de regio Zell am See - Kaprun is natuurlijk de Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun. Op deze gletsjer kun je van de herfst tot in de zomer skiën. Groot voordeel van de gletsjer is dat hij relatief dichtbij het dorp Kaprun ligt. Binnen 10 minuten sta je vanuit het centrum bij de dalstations van de twee gondelliften die je in zo’n 20 minuten naar het skigebied brengen. In de winter leiden de afdalingen van 3000 meter tot Langwied op 1976 meter hoogte. Er is dan zo’n 40 km aan afdalingen beschikbaar. Daarnaast is er nog een flink netwerk aan off-piste afdalingen en skitoertochten. De Kitzsteinhorn heeft diverse services voor freeriders en toerskiërs. Er is een speciale Freeride Area, Freeride routes, een info base en een lawine trainingscentrum.

Kitzsteinhorn

Het Alpincenter op de Kitzstein met informatiebord voor freeriders

Top of Salzburg op 3029 meter

De Kitzsteinhorn/Maiskogel – Kaprun biedt de, op een gletsjer te verwachten, brede en glooiende afdalingen. Deze pistes zijn perfect voor beginners, maar ook liefhebbers van carven kunnen hier lekker gas geven. Ook zijn er enkele uitdagende zwarte pistes op de Kitzsteinhorn. De nieuwste zwarte aanwinst is de pittige ‘Black Mamba’, die iets onder het Alpincenter begint en tot aan Langwied loopt. Het is een aanrader om het treintje of de gondel naar de ‘Top of Salzburg’ op 3029 meter te nemen. Je hebt hier een overweldigend uitzicht, je kunt iets eten in het restaurant met panoramaview of de Gipfelwelt 3000 bezoeken.

De Maiskogel: berg voor families

Direct bij Kaprun ligt de [IL:ATSALZ04C]. Op deze overzichtelijke berg liggen 20 km aan pistes. Doordat meer dan de helft van de pistes blauw gekleurd is, zullen kinderen, families en beginners zich prima thuis voelen hier. De kids kennen snel de weg op de berg, waardoor paps en mams even lekker van de zon kunnen genieten op het terras. Bij het dalstation staat een gezellige paraplubar en ook in de Baumbar, die direct bij het skigebied ligt, is het elke dag feest. Het is een knus en gezellig skigebied.

De Maiskogel: berg voor families

Perfecte pistes voor de kids

Schmittenhöhe: allround skigebied

De ‘Schmitten’ ligt direct boven Zell am See. De berg is bereikbaar via diverse liften vanuit het dal. Aanrader is om een keer in de door Porsche Design Studio's ontworpen Schmittenhöhebahn te stappen. Het uitzicht op het dorp en het meer vanuit de lift is geweldig. Eenmaal boven moet je oppassen dat je niet direct bij de gezellige SchnapsHans bar blijft hangen. De pistes aan de linkerkant van de berg zijn over het algemeen wat eenvoudiger (veel blauw en rood), terwijl de rechterkant vooral rood en zwart is. Ook de zwarte dalafdalingen terug naar het dalstation van de Schmittenhöhebahn en de transXpress zijn behoorlijk pittig. Hier heb je wel wat oefening voor nodig. Al met al is de Schmittenhöhe een heerlijk en afwisselend allround gebied met voor elk wat wils en prachtige uitzichten op het meer van Zell am See.

Schmittenhöhe: allround skigebied

De Porsche-gondel richting de Schmitten

Zoals de titel van dit weblog al zegt: Zell am See - Kaprun is van alle markten thuis. De skigebieden bieden voor elk wat wils net als de twee dorpen. Kaprun is wat kleiner en knusser, terwijl Zell am See mondainer en internationaler is.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen