Skip to navigation Skip to main content

Livebeelden: het sneeuwt!

6122 - Livebeelden: het sneeuwt! (1)

Eindelijk, het sneeuwt! Veel vakantiegangers kregen vanochtend een wit sneeuwlandschap cadeau op deze tweede kerstdag. Dat is natuurlijk een heerlijke afsluiter voor de eerste kerstvakantieweek, die zich kenmerkte door zeer matige sneeuwcondities. Ook is het perfect voor de wintersporters die vandaag en morgen naar de bergen vertrekken. Snowplaza kreeg vanochtend van verschillende bestemmingen al mooie winterse beelden toegestuurd. Het is dus toch nog een witte kerst geworden!

Dit is pas het begin

Snowplaza weerman Marco Verhoef had de sneeuw gisteren al voorspeld in zijn videoweerbericht. En dit is nog maar het begin. Morgen en zondag komt er een echte sneeuwdump, die vooral voor veel sneeuw zal zorgen in de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Ook Oostenrijk krijgt dan nog wat sneeuw mee.

Bekijk hier het videoweer van Marco Verhoef >>

Heerlijk wakker worden vanochtend in Maria Alm (Foto: K. van Rhijn)

Ook in het Duitse Todtnau, vlakbij Feldberg, kan vanochtend in de sneeuw gespeeld worden (Foto: G. van Velden)

Hopelijk openen ook snel de pistes in het Tsjechische Lipno nad Vitavou; verse sneeuw en draaiende sneeuwkanonnen (Foto: M. Mensink)

Als ik uit het raam kijk, in Fundres, Zuid-Tirol, sneeuwt het licht

Westendorf ziet er ook weer winters uit

Verse sneeuw en een beetje zon in Gerlos

Witte wereld in Lech

Bekijk hier het videoweer van Marco Verhoef >>

Wil je weten of het in jouw favoriete wintersportdorp gaat sneeuwen? Meld je dan aan voor de Snowalert >>

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.