26 december 2014 door Miranda in 'Live vanuit de sneeuw', Reisverslagen''

Toerskiën op de Kitzsteinhorn in Kaprun

Afgelopen week waren we met de Snowplaza Ski Safari in Kaprun waar we genoten van prima sneeuwcondities op de Kitzsteinhorn. Deze Oostenrijkse gletsjer biedt niet alleen heerlijke brede pistes, maar is ook een trekpleister voor toerskiërs en off-piste liefhebbers. Ze bieden voor deze doelgroepen ook diverse extra’s, zoals een freeride area, speciale routes en informatiepunten. Wij gingen een ochtend op pad met gids Heli en maakten een prachtige toerskitocht.

Op pad met een gids

We ontmoeten gids Heli (Helmut) Schneider van de Alpin Skischule Kaprun bij ons hotel Barbarahof. Hij heeft net als wij alvast op de webcam gekeken en gezien dat – hoewel het beneden in het dal grijs en bewolkt is – het boven helder is. Samen vertrekken we naar de gletsjer en hij vertelt van alles over de Kitzsteinhorn en de vele mogelijkheden die de gletsjer van Kaprun biedt. Er zijn een tweetal uitgezette routes voor toerskiërs die je ook zonder gids kunt doen. Het voordeel van het huren van een gids is dat hij je ook naar andere plekken kan brengen en bovendien precies weet waar de sneeuw het beste is. Voor € 200,- heb je 3 uur lang een gids tot je beschikking en kun je met maximaal 5/6 personen mee. De prijs per persoon valt dus – zeker als je met een groep bent – reuze mee.

Uitleg lawinepiepers

Heli checkt onze lawinepiepers

De top bereiken

Toch ben ik heel blij als de top eindelijk echt in zicht is. Ik ben moe en krijg mijn ene voet nog nauwelijks voor de andere. Boven gekomen geeft Heli ons een ‘high five’ en zegt ‘Liebe Miranda, Bergheil!’. We leggen het moment vast op camera, genieten van het overweldigende uitzicht en bereiden ons dan voor op de afdaling. Vellen van de ski’s, schoenen in de ‘skistand’ en gaan! Het is even wennen om na al dat klimmen weer te skiën, het is zo’n andere beweging.

Top van de berg bereiken

Een heerlijk gevoel als de top bereikt is

Bochten in de poeder

Heli heeft tijdens het klimmen goed opgelet en gekeken waar de beste poedersneeuw lag. Hierdoor kunnen we onze sporen trekken in heerlijke poeder, terwijl een paar meter verderop ijsplaten liggen. Moe maar voldaan nemen we bij het Alpincenter weer afscheid van Heli en bedanken hem voor een heerlijke ochtend. Hij laat ons niet gaan voor we beloofd hebben nog eens terug te komen op de Kitzsteinhorn in Kaprun, want er is nog zoveel te doen en te ontdekken. Uiteraard vinden wij dat geen enkel probleem; we komen graag nog eens terug!

Uitzicht Kitzsteinhorn Kaprun

Alleen al voor het uitzicht willen we zeker een keer terug komen

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen