Skip to navigation Skip to main content

Livereport: L'Alpe d'Huez en Les Deux Alpes

6099 - Livereport: L'Alpe d'Huez en Les Deux Alpes (1)

Het sneeuwt! Dat is het belangrijkste nieuws van de afgelopen twee dagen. In de middag is het begonnen met sneeuwen in Les Deux Alpes en inmiddels zijn er al een flink aantal centimeters gevallen. Gevolg was dat het zicht vandaag niet optimaal was, maar wie maalt daar om? De sneeuw is meer dan welkom aangezien afdalen naar het dorp nog altijd niet mogelijk is. In L'Alpe d'Huez, waar ik gisteren op de piste stond, kun je wel skiënd het dorp bereiken. Hier scheen de zon volop, was de sneeuw op de gletsjer prima, en heb ik genoten van een heerlijke wintersportdag.

L'Alpe d'Huez: gelukkig is er een gletsjer

L'Alpe d'Huez ligt op een hoogte van 1860 meter wat normaal gesproken genoeg moet zijn voor sneeuwzekere pistes. Maar deze winter is alles anders! Er lopen slechts een paar witte aders door het landschap, dat belooft niet veel goeds. Gelukkig reiken de pistes tot 3330 meter (Pic Blanc) en is er een gletsjer. Hier is de sneeuw van topkwaliteit en skiën we de hele dag heerlijk in de zon. Aan het eind van de dag keren we te midden van een groen landschap terug naar het dorp. Afdalen onder deze omstandigheden voelt vreemd aan, maar wanneer je weet dat L'Alpe d'Huez op dit moment een van de drie dorpen in Frankrijk is waar dit mogelijk is (skiën naar het dorp), ga je het toch waarderen!

Les Deux Alpes: eindelijk verse sneeuw

Vandaag is dan eindelijk het moment waar we met z'n allen op hebben zitten te wachten: het sneeuwt! Van het uitzicht op 3600 meter viel helaas niet meer te genieten maar dat deert mij niks. De pistes zijn hard toe aan een vers laagje sneeuw en het wordt tijd dat ook de dalafdalingen in het gebied van Les Deux Alpes geopend kunnen worden. Op de gletsjer hetzelfde verhaal als in L'Alpe d'Huez, hier zijn de sneeuwcondities prima en merk je niks van het tekort aan sneeuw. Met de naderende kerstvakantie is het echter tijd dat het volledige gebied geopend gaat worden en deze eerste sneeuwval is een goede voorbode.

L'Alpe d'Huez

L'Alpe d'Huez

L'Alpe d'Huez

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.