14 december 2014 door Thijs in 'Nieuws''

Peak Walk, Glacier 3000

Deze winter viert Zwitserland dat het wintertoerisme precies 150 jaar geleden is ontstaan in hun land. Pioniersgeest en innovatie hebben steeds centraal gestaan bij de ontwikkeling hiervan en dat is nog altijd het geval. De afgelopen zomer hebben de bestemmingen flink geïnvesteerd om het aanbod nog aantrekkelijker te maken. Een greep uit de winternieuwtjes in de Zwitserse bestemmingen, die zij in petto hebben: een hangbrug tussen twee bergtoppen bij Glacier 3000, ’s werelds eerste yogapiste in Engadin St. Moritz en een nieuwe bioscoopbeleving in het hoogstgelegen kabelbaanstation van de Alpen in Zermatt-Matterhorn.

Peak Walk, Glacier 3000

Een spectaculaire nieuwe attractie op de Glacier 3000 (Alpes vaudoises en Gstaad Saanenland): een 107-meter lange hangbrug die, als enige in de wereld, twee bergtoppen met elkaar verbindt. De Peak Walk is het gehele jaar geopend en is gratis toegankelijk.

Eerste yogapiste ter wereld, Engadin St. Moritz

Op de Paradiso Piste, in het skigebied Corviglia, bevindt zich de eerste yogapiste ter wereld. Vier vaste plekken op de piste zijn zo ingericht, dat ‘Yoga on Snow’ zelfstandig of onder begeleiding beoefend kan worden. Centraal staat de onthaasting en het ervaren van een ander afdalingsritme.

Top of Europe ICE Magic, Interlaken

Van 20 december 2014 tot en met 28 februari 2015 kun je in Interlaken, op de centraal gelegen ‘Höhenmatte’, naar de Top of Europe ICE Magic. Een nieuwe winterattractie, bestaande uit meerdere grote ijsvelden, die met bochtige ijsbanen aan elkaar verbonden zijn. Je kunt dus schaatsend van het ene veld naar het andere. Ook is er een chalet-restaurant, een speelveld voor ijsstokschieten en zijn er marktkraampjes. Extra gezellig is het in de avond, wanneer de ICE Magic spectaculair verlicht is. Schaatsen zijn ter plaatse te huren.

Top of Europe ICE Magic, Interlaken

Cinema Lounge op 3883 meter Matterhorn Glacier Paradise, Zermatt

Een unieke bioscoopbeleving op 3883 meter hoogte. In het Matterhorn Glacier Paradise, het hoogstgelegen kabelbaanstation in de Alpen, kunnen bezoekers in de nieuwe Cinema Lounge genieten van films die o.a. het indrukwekkende berglandschap rondom de Matterhorn tonen. De bioscoop bevindt zich in een zijtunnel in de rotswand. De bioscooplounge is geheel in blauwe tinten gehouden waardoor bezoekers zich in een kristal wanen. Een bezoek aan de Cinema Lounge is inbegrepen in de skipas voor het gebied Matterhorn Glacier Paradise.

Cinema Lounge op 3883 meter Matterhorn Glacier Paradise, Zermatt

Brigerbad: nu ook ’s winters geopend

Verblijf je in de omgeving van Visp en Brig en wil je een dag niet wintersporten? Het totaal gerenoveerde Brigerbad, in de gelijknamige plaats, is nu ook ’s winters geopend. De thermale bronnen hier zijn ooit ontdekt door de Romeinen. In de spa’s en thermale baden van ‘New Brigerbad’ kun je even bijkomen van al die fysieke inspanning op de pistes.

Langste halfpipe van Europa, LAAX

Laax, het mekka voor freestylers, doet zijn naam eer aan en verlengt de bestaande halfpipe met 40 meter. Daarmee is het Europa’s langste halfpipe met een totale lengte van 200 meter. Hiermee voldoet hij aan de Olympische eisen.

Klik hier voor meer informatie over 150 jaar wintertoerisme in Zwitserland >>

Langste halfpipe van Europa, LAAX

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.