Skip to navigation Skip to main content

Vakantie vieren als een VIP in Turracher Höhe

6041 - Vakantie vieren als een VIP in Turracher Höhe (1)

Voordelig vakantie vieren als een VIP; dat kan in Turracher Höhe in Oostenrijk. Wintersporters kunnen bij een verblijf van minimaal een nacht in de regio gratis deelnemen aan het pistenbutler programma. Nieuw dit winterseizoen zijn de culinaire skisafari, het kinderprogramma en de ‘rent a butler’ service, waarbij je tegen betaling exclusief een butler tot je beschikking hebt. Turracher Höhe is een sneeuwzekere wintersportbestemming (1.400 – 2.205 m) gelegen op een hoog plateau tussen Karinthië en Steiermarken. Naast 38 km piste zorgen de alpenrodelbaan Nocky Flitzer, schaats- en (sneeuwschoen)wandelmogelijkheden voor een compleet winteraanbod.

Laat je in de watten leggen

Wie maximaal wilt genieten van een welverdiende wintersportvakantie, reist af naar Turracher Höhe. Hier leggen de pistenbutlers de wintersportgasten in de watten. Zo steekt een pistenbutler vroeg in de ochtend de open haard aan in de ‘woonkamer’ bij de Kornockbahn en voorziet hij de eerste skigasten met appels uit Steiermarken. Vervolgens pakt hij zijn butlermobiel en trekt het skigebied in. Hier bouwen de pistenbutlers kleine service bars op en delen zij druivensuiker, zakdoekjes, koekjes, siroop en prosecco uit, om de skigasten weer op krachten te laten komen. In het voorjaar verrijst er zelfs een ijs kraam op de piste en worden er onder een luid “gelati gelati” ijsjes uitgedeeld van de lokale bio-boer.

Omvangrijk weekprogramma

Nieuw in het winterprogramma is de culinaire skisafari, waarbij een pistenbutler gasten meeneemt op tocht door het skigebied met meerdere gastronomische stops. Daarnaast is er voor de woensdagen een speciaal kinderprogramma ontwikkeld. Ook de morgenstond trilogie, bestaande uit een sneeuwschoenwandeling, ontbijt in een hut en skiën, maakt onderdeel uit van het weekprogramma. Evenals het avondskiën en –rodelen en de vollemaantocht, die van januari tot april op de vierde of vijfde van de maand plaats vindt.

Rent a butler

Met de nieuwe ‘Rent a butler’ service, kunnen wintersporters exclusief gebruik maken van een pistenbutler. De pistenbutler plant de vakantiedag volledig in, afgestemd op de wensen en interesses van de gasten. Dit is ideaal voor grote groepen vrienden en families, maar ook voor een romantisch huwelijksaanzoek dat tot in de puntjes is verzorgd. De tarieven van de ‘rent a butler’ service zijn afhankelijk van de activiteiten en de duur van het programma.

Voordelig skiën in Turracher Höhe? Ga naar de aanbiedingen >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.