Skip to navigation Skip to main content

5 landen en 5 skigebieden in 5 dagen

6039 - 5 landen en 5 skigebieden in 5 dagen (1)

Wil jij een onvergetelijke wintersport beleven? Snowplaza redacteur Felix Wende heeft een adembenemende reis gemaakt die langs de spectaculairste skigebieden van de Alpen voert. Het doel: de uitdagendste piste van Duitsland, de gezelligste après-ski van Oostenrijk, het hoogste punt in Zwitserland, de mooiste berg van Italië en het grootste skigebied van de wereld in Frankrijk. En dat alles in slechts vijf dagen!

Dag 1: de uitdagendste piste van Duitsland

We vertrekken zo vroeg mogelijk, want we zullen onze tijd en rust nog hard nodig hebben deze reis. In Garmisch-Partenkirchen ligt de 3 kilometer lange Kandahar piste met een hellingshoek van 45 graden te wachten. En daar gaan we! Het bovenste deel heeft een hellingsgraad van maximaal 92% en is extreem steil. Verder naar beneden wordt de piste heerlijk breed en geeft het skiën weer plezier. We houden het vandaag bij één keer, spierpijn kunnen we ons niet veroorloven. Er liggen nog vier skigebieden en een 2-uur durende reis naar Sölden te wachten.

Dag 2: de gezelligste après-ski van Oostenrijk

Precies op tijd voor de après-ski bereiken we de zelfbenoemde ‘Hotspot van de Alpen’. In de ‘Schirm Bar’ wordt er al volop op de bar gedanst en klinken de bekende Duitse hits uit de speakers. Een paar deuren verder in de Almrausch beginnen wij aan onze tweede reisdag. In Sölden is het nachtleven net zo belangrijk als de wintersportdag. Met kleine oogjes zoeken we de pistes van de Giggijoch op om nog enkele afdalingen te maken. Vervolgens snel weer de auto in, want we hebben nog 600 kilometer af te leggen naar Les Gets in het megaskigebied Les Portes du Soleil.

Dag 3: het grootste skigebied van Frankrijk

Vandaag willen wij als eerste op de piste staan. Dan blijft er veel tijd over om het grootste skigebied van de wereld te ontdekken. Les Portes du Soleil biedt een indrukwekkend aantal van maar liefst 650 pistekilometers. Zelfs tijdens een week wintersporten kan je hier niet alles ontdekken, en wij hebben slechts een dag. Wanneer je vroeg vertrekt en niet te lang pauzeert is het mogelijk om een skironde door het gebied te maken. Hierbij ski je niet één keer op dezelfde piste en ontdek je acht skidorpen aan zowel de Franse als Zwitserse zijde van het gebied.

Les Portes du Soleil

Dag 4: het hoogste punt in Zwitserland

Nog genoeg energie? Vroeg in de morgen is het tijd om Frankrijk te verlaten om de volgende highlight te beleven. Het hoogste punt dat je met een lift kunt bereiken is op de Klein Matterhorn bij Zermatt. Hier bevind je je op een hoogte van maar liefst 3883 meter. Pas op dat je niet duizelig wordt van de hoogte. Een witte wereld strekt zich uit zover je kunt kijken met als hoofdrolspeler de imposante Matterhorn (4478 meter). Na het indrukwekkende uitzicht, is het tijd voor de langste skipiste van Europa. 17 kilometer lang genieten van brede autobahnen, steile passages en bospaden.

Dag 5: de mooiste berg van Italië

Het laatste doel van deze extreme skitrip door de Alpen is ook een droom. Hoe mooi de bergwereld van Zermatt ook is, het is raadzaam om weer op tijd achter het stuur te kruipen. Zo bereik je net na zonsondergang het 600 kilometer verderop gelegen Val Gardena in Zuid-Tirol. De volgende morgen voelt het als liefde op het eerste gezicht wanneer je de Langkofel en het Sellamassief ziet. Het skigebied van Val Gardena biedt dankzij de prachtige Dolomieten heerlijke panorama-afdalingen. Het liefst zouden we hier nog een paar dagen blijven om bij te komen van deze bijzondere, maar vermoeiende reis. Maar dat kan natuurlijk niet, 5 dagen is 5 dagen. We gaan weer naar huis.

Heb jij wel eens zo'n bizarre reis ondernomen? Laat een reactie achter!

Val Gardena