6 november 2014 door Jasper in 'Nieuws''

Nieuwe website voor en door skileraren

Ben je gek op skiën en lijkt het je een mooie ervaring om in een rood pak, met 10 stuntellende skiërs achter je aan, de berg af te komen? Dan ben jij geschikt als skileraar. Maar waar moet je beginnen en wat kun je verwachten? De nieuwe website Skilerareninformatie.nl heeft alle beschikbare informatie voor je verzameld en gebundeld op hun website.

Visie

Wil je skileraar worden dan kun je een opleiding volgen bij een van de vele opleidingsinstituten in Nederland. Daarnaast zijn er steeds meer Nederlandse skischolen die een eigen interne opleiding hebben en Oostenrijkse skischolen die hun skileraren zelf opleiden tot het benodigde niveau voor de Anwärter opleiding. Maar waar doe je verstandig aan? Wat past bij je wensen?

Praktische informatie

Werken in het buitenland als skileraar betekent dat je daar ook loon ontvangt. Vanaf dat moment heb je geen recht meer op een Nederlandse basis zorgverzekering en ben je verplicht die stop te zetten. Maar hoe moet je dan verzekerd zijn? En wist je dat je stage kunt lopen als skileraar in het buitenland zonder dat je hoeft te kunnen skiën? Op deze en nog veel meer voor hand liggende en minder voor de hand liggen vragen geeft de website antwoord. Hiermee wordt het skilerarenvak overzichtelijker gemaakt, zodat skileraren alleen dat hoeven te doen wat ze het liefst doen; skiles geven.

Praktische informatie voor skileraren

Handige tools

Skilerareninformatie.nl biedt bezoekers handige tools die ze als skileraar kunnen gebruiken. Zo is er een handig skileraren handboekje dat je eenvoudig naar je telefoon kunt downloaden. Hiermee kun je altijd terug vinden wat je tijdens de opleiding tot skileraar hebt geleerd. En er is een vertaalpagina waarop veel voorkomende zinnen en woorden zijn vertaald naar het Duits, Engels, Frans en Russisch. Deze en meer handige tools zijn volledig gratis te gebruiken.

Skischolen

Op een wereldkaart zijn honderden skischolen afgebeeld waar skileraren hun mening over hun skischool kunnen achterlaten. Staat er een vacature voor skileraar open, dan kun je de ervaringen van anderen bekijken voor je beslist te reageren. Vacatures, beoordelingen, een weblink en het adres zijn gebundeld, waardoor iedere skischool zijn eigen pagina creëert binnen skilerareninformatie.nl. Momenteel zitten er ruim 700 skischolen in de database verdeeld over 4 landen. Verwacht wordt dat dit aantal tijdens het komende winterseizoen minimaal zal worden verdubbeld.

Ervaringen

Volg je een opleiding tot skileraar of ben je een oude rot in het vak, skileraren informatie deelt jouw verhaal graag met haar bezoekers. Ondanks dat de website pas deze zomer online is gegaan, zijn er al een aantal skileraren geweest die hun enthousiaste verhalen hebben gepubliceerd.

Skileraren

Magazine

Naast ervaringen publiceert de website bijna dagelijks leuke en interessante artikelen die uitsluitend betrekking hebben op het skileraren bestaan. Je leest er nieuws, artikelen over skileraren die worden opgepakt omdat ze niet beschikken over de juiste papieren en artikelen over materialen waarmee je je skilessen nog interessanter maakt voor je gasten.

Toekomst

Skilerareninformatie.nl is slechts enkele maanden oud en publiceert dagelijks nieuwe kleine updates. De skischolendatabase zal worden uitgebreid, net als de vertaalpagina. Een nieuwe categorie zal worden toegevoegd aan de blog post waarin skileraren hun oefeningen uitleggen en demonstreren. Houd de website dus goed in de gaten voor meer skileraren informatie!

Jasper werkt als Landes-skileraar in Gerlos en is initiatiefnemer van skilerareninformatie.nl >>

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.