15 november 2014 door Miranda in 'Nieuws', Opmerkelijk', Aankondigingen''

Superpipe Laax

In het Zwitserse Laax zal deze winter ’s werelds grootste permanente halfpipe geopend worden. Deze mega halfpipe zal 200 meter lang zijn en 6,90 meter hoog. Hiermee verstevigt Laax haar positie als dé freestyle bestemming van Europa. En hoewel in veel skigebieden halfpipes meestal niet toegankelijk zijn voor de ‘gewone’ bezoeker, kun je in Laax de hele winter zelf ervaren hoe het is om te snowboarden of skiën in deze superpipe.

De hele winter open

Het shapen en onderhouden van een halfpipe is een flinke klus. De afgelopen jaren zien we dan ook in veel skigebieden de halfpipes verdwijnen. Of ze worden enkel gebouwd voor een tijdelijk event. In Laax wordt de nieuwe superpipe op 6 december feestelijk geopend en deze zal het hele seizoen open blijven. De huidige halfpipe zal verlengd worden van 60 naar 200 meter. Je vind de superpipe in het Snowpark NoName.

Superpipe Laax

4 funparks

Al jarenlang in Laax een begrip in de freestylewereld. Met 4 funparks en meer dan 90 obstakels kan de freestyleliefhebber zich hier helemaal uitleven. Er zijn funparks voor zowel beginners als professionals. Vorig jaar opende Laax een Pro Kicker Line van Olympisch formaat. Ook is er een indoor Freestyle Academy waar je kunt oefenen met springen.

Laax: ook voor beginners en gezinnen

Is Laax dan alleen maar een bestemming voor hippe coole freestylers? Nee hoor, helemaal niet! Twee jaar geleden was ik in het skigebied het viel mij op dat alles hier ook erg goed geregeld is voor beginners en families. De in- en uitstap bij de liften is erg gemakkelijk en er zijn fijne brede blauwe afdalingen. In het Sneeuwwonderland leren de allerkleinsten skiën.

Laax ook voor gezinnen

Ski in – ski out

Ook na het skiën is er genoeg te doen in Laax. Er zijn een aantal gezellige bars waar je na een wintersportdag gezellig bij kunt kletsen. Geen stampende après-ski, maar rustige loungemuziek of er staat een DJ op het terras. Daarnaast zijn veel accommodaties in Laax per ski bereikbaar. Ski in, ski out dus en dat is altijd erg relaxed. Ja eerlijk is eerlijk, ik ben behoorlijk gecharmeerd van Laax.

Super halfpipe in Laax

In de nieuwste editie van Snowplaza Magazine kun je een interview lezen met de eigenaar van de liften, berghutten, diverse accommodaties en faciliteiten in Laax: Reto Gurtner. Een man met een visie.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen