16 november 2014 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

© Osttirol

Osttirol is de grootste vakantieregio van Tirol maar zeker niet de populairste. Veel wintersporters laten dit prachtige gebied links liggen. Toch is het echt de moeite waard om net dat stukje verder te rijden naar deze regio! In de acht skigebieden, die goed zijn voor 350 kilometer piste, hangt nog een heerlijke rust. Hier heb je alle ruimte op de piste en hoef je nooit te wachten bij de lift. Rodelbanen zorgen voor plezier bij jong en oud, voor cross country skiërs biedt Osttirol in totaal 400 km aan langlaufloipen. Laat je verrassen door deze onontdekte regio.

Skigebieden in Osttirol

De skigebieden van Osttirol zijn qua omvang misschien net iets kleiner dan die in andere delen van Tirol. Toch krijg je hier ook het nodige voor terug! Over de sneeuwzekerheid hoef je je geen enkele zorgen te maken en op de pistes is het vaak heerlijk rustig. Bovendien worden families hier met open armen ontvangen en zijn er goede voorzieningen voor de jongste wintersporters. Neem bijvoorbeeld Skicentrum Hochpustertal – Sillian. Kindertarief tot 18 jaar, 11 kilometer lange Kammabfahrt afdaling en het Yellowsnow funpark. Hier kan iedereen, van jong tot oud, zich vermaken.

Andere skigebieden in Osttirol:

Dé langlaufregio van Tirol

Met 400 kilometer aan langlaufloipen mag Osttirol zich dé langlaufregio van Tirol noemen. Voor wie dit nog niet genoeg is, maakt de regio ook nog eens deel uit van de Dolomiti Nordic Ski Regio. Dit grensoverschrijdende langlaufnetwerk bestaat uit meer dan 1300 kilometer aan loipen. Een bijzonder evenement dat ieder jaar in het derde weekend van januari plaatsvindt, is de Dolomitenlauf. Al meer dan 30 jaar treffen cross country skiërs uit 30 landen elkaar tijdens deze prestigieuze wedstrijd.

Het zuidelijke temperament van Lienz

Lienz is de hoofdstad van de provincie en ligt dichtbij de Italiaanse grens. De stad staat bekend om de vele zonuren en de mediterrane flair. Je merkt hier echt al de invloeden van het zuiden. Je kunt er naar hartenlust shoppen en wandelen door de sfeervolle, smalle straatjes. In cultureel opzicht is het Schloss Bruck een van de hoogtepunten. Lienz heeft ook een sportief karakter. Zettersfeld Hochlienz en Hochstein zijn de skigebieden die zich in de nabije omgeving bevinden.

Nationalpark Hohe Tauern

Voor natuurliefhebbers is Osttirol ook een topbestemming. Het Nationalpark Hohe Tauern ligt hier letterlijk aan je voeten. Met een oppervlakte van 1.856 km2 is dit het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en het is een echte aanrader om met een lokale gids het gebied in te trekken. In het park liggen maar liefst 300 ‘drieduizenders’ waaronder de 3798 meter hoge Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk.

Week wintersporten in Osttirol incl. skipas vanaf € 338,- >>

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen