1 november 2014 door Joeri in 'Skigebieden onder de loep''

Serfaus-Fiss-Ladis

Saai wordt het in Serfaus-Fiss-Ladis nooit voor kinderen. Er wordt letterlijk alles aan gedaan om de kleine gasten en hun ouders een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Je treft er speciale kinderliften, kinderrestaurants en enorme kinderlanden. Maar ook voor de ouders biedt het skigebied enorm veel uitdaging. Snowplaza verslaggevers Felix en Joeri hebben het gebied getest.

Charmante dorpjes met een eigen karakter

De dorpen van het skigebied hebben alle hun eigen karakter. Serfaus is een echt hoteldorp met grote 4 en 5 sterrenhotels. Door het autovrije centrum en de romaanse kerk zijn de gezelligheid niet verloren gegaan. Fiss is een echt familiedorp met de authentieke Oostenrijkse charme. Er zijn verschillende accommodaties aan de rand van Fiss waar je pas bij de voordeur de ski’s hoeft uit te klikken. Ladis is de kleinste van de drie. Het dertiende-eeuwse kasteel Laudeck waakt over de met fresco’s verfraaide, charmante huizen die het dorpse karakter waarborgen. Ladis is een mooie uitvalsbasis met gunstig geprijsde accommodaties.

Fiss

Authentieke charme in Fiss

Voldoende uitdaging voor de gevorderde skiërs

Met 212 km aan pistes is Serfaus-Fiss-Ladis één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het ligt op een zonneplateau wat je de garantie geeft op veel zonuren. Door de relatief hoge ligging hoef je je echter zorgen te maken over de sneeuwkwaliteit. De pistes bieden voor elk wat wils. Je vindt er brede 'Autobahnen', maar ook zeker diep zwarte afdalingen voor de echte prof. Voeg daar de zeer moderne liften, uitstekende bewegwijzering, vakkundige personeel aan toe, en je zult begrijpen waarom het skigebied zo geliefd is bij de Nederlander. Serfaus-Fiss-Ladis staat dan ook in alle lijsten met top-skigebieden en wij vinden dat terecht: hier is alles top georganiseerd!

Uitdagende pistes in Serfaus-Fiss-Ladis

Ook voor gevorderde skiërs is er genoeg uitdaging te vinden

Kinderen zijn hier een graag geziene gast

Jaren geleden is er in het skigebied besloten zich volledig te richten op de families met kinderen. Kinderen hebben hier eigen restaurants, een eigen skilift en eigen kinderlanden in zowel Serfaus (Kinder Schneealm) als Fiss (Bertas Kinderland). De speciaal pedagogisch opgeleide skileraren leren de allerkleinsten spelenderwijs de eerste sporen te maken in de sneeuw. De mascotte Murmli in Serfaus maakt het feest voor de kinderen compleet en het Murmli lied is het hoogtepunt van de dag. Pas maar op, want kinderen willen niet meer terug naar huis als ze hier eenmaal zijn geweest.

Kinderland

Ideale oefenweides voor de kids

Adrenaline, plezier en actie

"Whoooooooooo" is het geluid dat je altijd hoort in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. De reden is de “Fiss Flieger”, een draakachtige vlieger die met maximaal 85 km/h over de besneeuwde alpenweide raast. Is dat nog niet genoeg voor je dan kun je de Skywing proberen. Dat is een reuzenschommel die je een vrije val laat maken van 65 km per uur. Wil je het wat rustiger aan doen, dan kun je winterwandelen of gebruik maken van de rodelbanen in het skigebied.

Après-ski voor de hele familie in Serfaus-Fiss-Ladis

Hossende après-ski is hier in kleine getale te vinden. In de Patcha in Serfaus gaat het dak er aan het einde van de dag wel degelijk af. Voor het overgrote deel van de gasten draait het hier echter om de familievakantie. In Serfaus, Fiss en Ladis heb je dus ook après-ski voor het hele gezin. De “adventure nights memories” bieden een afwisseling van muziek, acrobatiek met vliegende skiërs, gedurfde sprongen en een laser show. De shows zijn op dinsdag in Fiss, op woensdag in Serfaus en op vrijdag in Ladis.

Serfaus-Fiss-Ladis

Onze mening over Serfaus-Fiss-Ladis: top!

Wij vonden Serfaus-Fiss-Ladis met recht een TOPgebied! Ben jij er wel eens geweest?

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen