3 november 2014 door Joeri in 'Reisverslagen', Algemeen''

Sneeuwschoenwandelen

“Genieten van de rust en de natuur? Geef mij maar een strakke, net geprepareerde piste”, zeg ik ’s ochtends aan het ontbijt in ons hotel in Sand in Taufers. Nog geen 5 uur later ben ik om. “Dit gaan we vaker doen!”, waren mijn eigen woorden aan het einde van de dag. En bij het terugzien van de schitterende foto’s weet ik het zeker: dit is écht leuk!

De eerste meters zijn zwaar

Onze gids Mario is een echte berggeit en heeft het tempo er goed in zitten. Het eerste half uur omhoog in het Weissenbachdal is zwaar. Ik merk dat mijn conditie te wensen over laat. Even denk ik terug aan de strakke pistes die voor me klaar liggen om de hoek, maar ik besluit door te zetten. Na een half uur ploeteren, puffen en zuchten door de bossen zijn we bovenop de berg. Het uitzicht maakt alles goed. Wat kan de natuur adembenemend mooi zijn! Daar sta je tijdens het skiën nauwelijks bij stil.

De beelden zeggen genoeg:

Gids van sneeuwschoenwandelen

Mario onze gids is een echte berggeit

Sneeuwschoenwandelen Zuid-Tirol

Wandelen door de natuur is heerlijk

Uitzicht sneeuwschoenwandelen

Mario kent iedere berg in de regio op z'n duimpje

Mooie chalets in Zuid-Tirol

De Marxegger-Alm is een echte aanrader

Dit gaan we vaker doen!

Bij de Marxegger-Alm is het tijd voor een welverdiende lunch. We genieten van heerlijke lokale specialiteiten en dalen per rodel af naar het dal. In Zuid-Tirol rodelen ze niet alleen met een slee, maar ook met een soort stoel op een ski. Dit vergt enige oefening, maar maakt het wel extra passend voor mij. Moe maar voldaan kom ik beneden aan en weet ik het zeker: dit ga ik vaker doen! De combinatie van de natuur, een schitterend uitzicht en de inspanning geven me zo’n voldoening. Een ideale afwisseling na een aantal dagen skiën!

Wat zijn jullie ervaringen met sneeuwschoenwandelen?

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen