23 oktober 2014 door Thijs in 'Nieuws''

Gargellen

Hoera! De webcams kleuren weer wit! Voor mij blijft het toch altijd een magisch moment wanneer de eerste sneeuw is gevallen. Het aftellen naar het wintersportseizoen is dan echt begonnen! Met name in Oostenrijk heeft het afgelopen nacht flink gesneeuwd maar ook in andere delen van de Alpen is een vers laagje gevallen. Het is nu al genieten van de webcambeelden en dat zal morgen niet anders zijn! Er wordt namelijk nog veel meer sneeuw voorspeld voor de komende dagen. Laten we hopen dat dit een opmaat is voor een lang wintersportseizoen met veel sneeuw! Voor het zover is kunnen we ons vergapen aan de prachtige beelden...

Blijft de sneeuw liggen?

Eergisteren kon je lezen dat de zwaarste sneeuwval woensdag en donderdag plaatsvindt. Eigenlijk zijn onderstaande beelden dus slechts een opwarmertje! De meeste sneeuw valt in de noordelijke regio's zoals Tirol en Vorarlberg. Uiteindelijk kan er op sommige plaatsen deze week ruim 80 cm verse sneeuw vallen. Helaas zien we in het weekend de temperatuur flink oplopen (+7 tot +11 graden op 1500m) waardoor een groot deel van de sneeuw ook weer weg zal smelten.

Hochsölden

Het sneeuwt onverminderd door in Hochsölden

Ofterschwang

Ook in Duitsland, Ofterschwang, heeft het flink gesneeuwd

Kühtai

Natuurlijk is er sneeuw gevallen in Oostenrijks hoogste wintersportdorp, Kühtai

Schröcken

In Schröcken (Vorarlberg) sneeuwt het rustig verder

Saas-Fee

De pistebully staat alweer klaar in Saas-Fee

Méribel

In Frankrijk (Méribel) is duidelijk minder sneeuw gevallen

Vigo di Fassa

Ook in Italië (Vigo di Fassa) blijven de hoeveelheden achter bij de noordflank

Word jij ook zo blij van deze beelden? De eerste sneeuw van het seizoen is gevallen! De komende dagen zullen wij dit weblog constant updaten om je op de hoogte te houden van de actuele omstandigheden in de Alpen. Met al die sneeuw in aantocht zien de webcams er binnen de kortste keren nog veel mooier uit!

Wintersport nog niet geboekt? Vind de bestemming die bij jou past >>


Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.