30 juli 2014 door Miranda in 'Nieuws''

Nieuwe Pardatschgrat in Ischgl

Terwijl wij in Nederland genieten van een mooie zomer en vakanties, wordt er in de skigebieden momenteel hard gewerkt. Vanaf het moment dat de sneeuw verdwijnt van de bergen wordt er begonnen met de bouw van nieuwe liften, (ver)bouw van bergrestaurants en het aanleggen of verbeteren van pistes. Wereldwijd worden er maar liefst 155 nieuwe liften gebouwd voor het komend winterseizoen. Wij geven je een overzicht van enkele ontwikkelingen in Oostenrijk. Volgende week zullen we aandacht besteden aan de ontwikkelingen in de andere Alpenlanden.

23 miljoen investering in SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

In het onder Nederlanders populaire SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental wordt ook dit jaar weer flink geïnvesteerd: maar liefst 23 miljoen. In Scheffau am Wilder Kaiser wordt momenteel een hightech 8-persoons stoeltjeslift Aualmbahn gebouwd. Daarnaast komt er een nieuwe 1,2 km lange piste inclusief sneeuwkanonnen, een skidepot voor families en testcenter/rodelverhuur bij middenstation Hochsöll. Ook wordt het Hexenkinderland uitgebreid met kinder-sleeplift. In Hopfgarten im Brixental komt een modern skidepot en parkeergarage direct bij de gondel. Verder worden er euro’s gestoken in de uitbreiding van het aantal sneeuwkanonnen, nieuwe pistebully’s en de verbouwing van panoramarestaurant Bergkaiser in Ellmau en het Berggasthof Brandstadl in Scheffau.

Pistenbully

Nieuwe pistebully's zorgen voor strakke pistes in de SkiWelt deze winter

Nieuwe lift op de Ehrwalder Alm

Op de - bij families populaire Ehrwalder Alm in Ehrwald - in de Tiroler Zugspitz Arena wordt de oude langzame 2-persoons stoeltjeslift vervangen door de Issentalfkopf: een razendsnelle 6-persoons stoeltjeslift met verwarmde zittingen en kap.

Pardatschgrat in Ischgl wordt vervangen

De oude Pardatschgrat gondel in Ischgl wordt dit seizoen vervangen door een razendsnelle 28-persoonsgondelbaan met 3 kabels. Deze nieuwe lift kan maar liefst 2.800 wintersporters per uur naar de Idalp brengen. Hiermee behoren wachttijden bij deze lift waarschijnlijk tot het verleden. In het nabijgelegen See im Paznaun wordt een nieuwe 8-persoonsgondel - de Versingbahn - en pistes aangelegd in het Ascherhüttengebied.

Pardatschgrat in Ischgl

Het hypermoderne dalstation van de Pardatschgrat in Ischgl

Nieuwe gondel in Saalbach-Hinterglemm

In het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn wordt momenteel gebouwd aan een tweetal nieuw liften. Het skigebied zal vanuit Leogang deze winter bereikbaar zijn via een tweede nieuwe gondellift, de Steinbergbahn. Deze gondellift ligt dichterbij het dorp dan de Asitzbahn. Ook wordt de oude 4-persoons Poltenlift vervangen door snelle 8-persoons stoeltjeslift met verwarming en kap. Hier wordt ook een nieuw waterreservoir aangelegd. De totale investering in het Skicircus komt hiermee op bijna 35 miljoen dit jaar.

Nieuwbouw Leogang

In Leogang wordt momenteel flink gebouwd aan de nieuwe gondellift

Nieuwbouw Leogang

En zo zal het er komende winter uitzien in Leogang

Nieuw liften in Sölden, Fügen, Obertauern en Damüls

De lijst ontwikkelingen is lang in Oostenrijk. Nog enkele belangrijke zijn een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Wasserkar in Sölden, de vernieuwing van de Panoramabahn in Obertauern en de nieuwe 8-persoonsgondel Metzenjochbahn in Fügen. In Damüls wordt de oude Sunnegg stoeltjeslift, die een belangrijke verbinding vormt, vervangen door een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift.

In welke nieuwe lift zal jij stappen deze winter?

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.