16 juli 2014 door Joris in 'Opmerkelijk''

Om de lange zomer richting het volgende skiseizoen door te komen zetten we in dit weblog enkele grappige namen van skipistes op een rij. Wanneer we op wintersport zijn in Frankrijk, Oostenrijk, Italië of Zwitserland is het soms maar al te lastig om de namen uit te spreken. Een glimlach valt hierbij vaak niet te onderdrukken. Voor de meest bijzondere aanduidingen moeten we naar de andere kant van de oceaan. In de Verenigde Staten en Canada springen ze wel erg origineel om met de naamgeving van pistes. Hier ski je niet op de blauwe 1 maar op de eenvoudige 'naked lady'.

Aspen, mondain maar ook origineel

Aspen mag dan te boek staan als luxueus en hotspot voor beroemdheden, origineel zijn ze hier ook. In een van de mooiste skigebieden van Noord-Amerika vind je een prachtige verzameling van ongewone piste-aanduidingen. Hier daal je af van de 'Turkey Trot', 'Coffee Pot', 'Sneaky's', 'Naked Lady' en 'Willy's'. Wanneer je hier een blik werpt op de pistekaart ontdek je nog veel meer bijzondere namen. De 'Hanging Valley Wall' en 'The Edge' zijn duidelijk afdalingen voor wintersporters die op zoek zijn naar uitdaging. Een stuk gemoedelijker en eenvoudiger klinken de pistes 'Sheer Bliss' en 'Velvet Falls'.

De namen spreken voor zich in Breckenridge

Alleen de namen van de pistes is Breckenridge boezemen al angst in. Al bij het zien van de 'Lower Psychopath', 'High Anxiety', 'Amen' en 'Shock' op de pistekaart begint je hart sneller te kloppen. Wanneer je het van te voren al niet meer ziet zitten op deze afdalingen is er gelukkig nog een uitweg. Op pistes met typisch Amerikaanse aanduidingen als 'Stampede', 'Rustler', 'Mule' en 'Outlaw' gaat het er een stuk eenvoudiger aan toe.

Beginners zijn gewaarschuwd in Vail

Wanneer je nog niet al te veel ervaring hebt op de ski's moet je in Vail stevig in je schoenen staan. 'Tourist Trap', 'Compromise' en 'Chaos Canyon' kunnen namelijk voor knikkende knieën zorgen. Bij de originaliteitsprijs gooit Vail hoge ogen met bizarre namen als 'Tin Pants' en 'Hairbag Alley'. Mocht een van jullie ooit naar dit skigebied gaan, vraag dan alsjeblieft waar deze pistenamen vandaan komen!

Roofvogels in Beaver Creek

Liefhebbers van roofvogels zitten goed in Beaver Creek Village. Hier heb je de mogelijkheid om af te dalen van de 'Gouden adelaar', 'Slechtvalk', 'Torenvalk' en 'Havik' op de 'Grouse Mountain'. In Beaver Creak is het duidelijk een beestenboel. 'Piece O’ Cake', 'Easy Come Easy Go' en 'Meander' klinken als ideale afdalingen voor beginners en kinderen.

Bijzondere pistenamen in Europa

In Europa zijn er ook tal van pistes te vinden waarvan de naam tot de verbeelding spreekt. Wanneer je boven aan 'de Harakiri' in Mayrhofen en 'de Muur' in Avoriaz staat weet je direct waarom voor deze namen gekozen is. Andere pistes die in de loop der jaren een beroemde naam hebben opgebouwd zijn 'Die Streif', 'de Diabolo' en 'Kandahar'.

Ken jij nog pistes met bijzondere namen? Wij zijn erg benieuwd!

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen