21 mei 2014 door Miranda in 'Nieuws', Aankondigingen', Materiaal''

Atomic skikleding

Dat Atomic goede ski’s bouwt wisten we al. Naast ski’s, skischoenen, stokken, goggles en helmen zal het Oostenrijkse skimerk komende winterseizoen een nieuwe markt aanboren: skikleding. In de herfst van 2014 zal de eerste collectie in de winkels liggen: functionele en lichte jassen, broeken, fleeces, shirts, mutsen en caps. Snowplaza mag je alvast kennis laten maken met deze nieuwe kledinglijn.

Atomic skikleding

‘Built for skiers’ luidt de slogan van de nieuwe kledinglijn van Atomic. Een duidelijk verhaal, gemaakt voor skiërs dus.
Het merk geeft aan dat er drie kenmerken zijn voor hun kleding:

  • Ultra licht en super comfortabel;
  • Gemaakt om in te skiën en goed te kunnen bewegen;
  • Hoogwaardige ademende materialen voor een optimale warmteregulering.
Aan deze fijne kenmerken hangt wel een pittig prijskaartje. De jassen zijn verkrijgbaar vanaf € 400,-, een skibroek vanaf € 275,-. Bekijk de skikleding >>

Cliffline: high performance voor freeriders

Atomic skikleding kent diverse lijnen. De ‘Cliffline’ is hierbij de toplijn met kleding voor de meest extreme omstandigheden op en naast de piste. Zo is er een Midlayer jack dat je kunt gebruiken als jas om altijd in te skiën. Bij veel wind of sneeuw kun je hierover een lichtgewicht en klein op te vouwen ‘Pertex-Storm Shell’ dragen, zodat je goed warm en droog blijft.

Cliffline Atomic

Ridgeline: de alleskunner voor wisselende weersomstandigheden

De kledinglijn ‘Ridgeline’ is geschikt voor elk weertype. Deze kledinglijn is opgebouwd volgens het 3-lagensysteem. Meerdere lagen van ademende kleding zorgen voor een goede warmteregulering op de berg, in de lift en op de piste.

Atomic Ridgeline

Treeline: super licht en comfortabel

De ‘treeline’ bestaat uit geïsoleerde jacks en broeken. Deze lijn kenmerkt zich door een ruime ‘baggy’ pasvorm, maar is ondanks dat nog steeds lekker warm.

Atomic Treeline

Logowear: beanies, T-shirts en accessoires

Ook maakt Atomic kleding voor na het skiën. Denk hierbij aan beanies en caps die tot op heden alleen gedragen werden door de topsporters en wedstrijdskiërs. Daarnaast is er een collectie van T-shirts, sweaters, tassen en rugzakken die tevens voorzien kunnen worden van een airbagsysteem.

Atomic Logowear

Fotos © Atomic/Mirja Geh

Eerste indruk

Onze eerste indruk van de kleding was positief. Technische skikleding gemaakt van – voor zover we het nu kunnen beoordelen - goede materialen. En inderdaad: erg licht. We hebben het nog niet kunnen testen in de sneeuw, maar dat wordt de volgende stap. We zijn benieuwd!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.