29 april 2014 door Thijs in 'Nieuws''

Webcam La Plagne

Waar ligt momenteel de meeste sneeuw in de Alpen? Waar kan je nog skiën? Hoe lang duurt het skiseizoen nog? Allemaal vragen die boven komen drijven wanneer je binnenkort nog een keer op de ski's wilt staan. Wij hebben in dit weblog een overzicht gemaakt van de tien skigebieden waar aan sneeuw nog altijd geen gebrek is. De webcams geven je direct een beeld van de omstandigheden ter plaatse. Zo kun je jezelf ervan overtuigen dat je echt nog wel een weekendje naar de sneeuw kunt gaan! Klik hier voor de sneeuwhoogtes in de Alpen >>

Nr. 10: Sölden-Hochsölden (314 cm)

In Sölden reiken de pistes maar liefst tot 3340 meter en wordt er nog altijd geskied. Op de webcam is goed te zien dat er weer een vers laagje sneeuw is bijgevallen. Het wolkendek dat boven het dal hangt zorgt voor een schitterend plaatje. Momenteel kun je nog skiën tot het Gletsjerstadion op 2684 meter.

Webcam Sölden

Nr. 9: Schnalstal (315 cm)

Skigebied Schnalstal in Zuid-Tirol is vrijwel het hele jaar geopend. Het sneeuwdek is hier op dit moment 315 centimeter dik. In totaal heb je hier de beschikking over ongeveer 35 kilometer aan pistes en op de gletsjer bevindt zich een uitdagend snowpark.

Webcam Schnalstal

Nr. 8: Pitztaler Gletsjer (322 cm)

Het skiseizoen op de Pitztaler Gletsjer in het Pitztal duurt nog maar liefst tot midden mei. Hier liggen nog altijd meer dan 20 kilometer aan pistes op je te wachten. De omstandigheden zijn geen verrassing wanneer je weet dat dit het hoogste punt van Tirol is. Met de Wildspitzbahn bereik je een hoogte van 3440 meter.

Webcam Pitztaler Gletsjer

Nr. 7: Kaunertaler Gletsjer (328 cm)

De Kaunertaler Gletsjer in het Kaunertal is een echte aanrader voor een wintersport in het voorjaar. Tot in juni zijn de 20 kilometer aan piste geopend. De meeste afdalingen zijn heerlijk breed en ideaal voor minder ervaren skiërs of om zorgeloos op te carven.

Nr. 6: Engelberg Titlis (370 cm)

In de winter is Engelberg een echte hotspot onder freeriders. Tevens vind je hier een van de langste dalafdalingen in de Alpen. Op de Titlis-Gletsjer kun je nog tot het einde van mei op de ski's staan. Momenteel is het enigszins bewolkt maar dat mag de wintersportpret niet drukken!

Webcam Engelberg

Nr. 5: Hintertuxer Gletsjer (385 cm)

365 dagen per jaar skiën! Op de Hintertuxer Gletscher vlakbij Mayrhofen is het mogelijk! Momenteel heb je hier nog meer dan 50 kilometer aan piste tot je beschikking! Het bekende snowpark 'Betterpark' is geopend tot eind juli. Hier kun je je zomervakantie combineren met een middagje op de ski's!

Webcam Hintertuxer Gletsjer

Nr. 4: Andermatt (400 cm)

Andermatt staat bekend als een 'schneeloch' en is voor iedere wintersporter een droom. Highlights zijn de zwarte pistes in skigebied Gemsstock. Hier boven, op bijna 3000 meter, ligt momenteel vanzelfsprekend ook de meeste sneeuw, maar liefst 400 cm!

Webcam Andermatt

Nr. 3: Mölltaler Gletscher (430 cm)

Op de Mölltaler Gletscher lijkt het nog wel hartje winter! Hier ligt in de lente zelfs nog meer dan 400 cm sneeuw. Het skigebied van Flattach is bijna het gehele jaar geopend en beschikt over heerlijke brede pistes.

Webcam Mölltaler Gletscher

Nr. 2: Val di Sole (450 cm)

Val di Sole is al vrijwel het gehele seizoen lijstaanvoerder in de sneeuwhoogtelijst van Italië. Hier is deze winter in tegenstelling tot veel andere gebieden wel een pak sneeuw gevallen. Op de Adamello (3539 m) in skigebied Passo Tonale/Val di Sole ligt maar liefst 450 cm sneeuw! Het skiseizoen duurt hier tot midden juni.

Webcam Adamello Ski

Nr.1: Saas Fee (480 cm)

Het Zwitserse Saas-Fee is met een sneeuwhoogte van 480 centimeter koploper in het klassement. Op de Allalin Gletsjer reiken de pistes tot boven de 3500 meter waardoor ze tot midden juli geopend kunnen blijven. In deze periode beschikt het gebied over maximaal 20 kilometer aan pistes.

Sneeuw

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.