Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: niks lente, verse sneeuw!

Gisteren hadden we te maken met wisselende omstandigheden in de Alpen. De lucht was overal zacht maar niet overal was het zonnig. Op sommige plaatsen kwamen flinke wolkenvelden voor. Dit wisselende weerbeeld houden we de komende dagen, na het weekend zien we de temperatuur enigszins dalen. De kans op neerslag blijft aanwezig waardoor er op de hoogste pistes zomaar 20 tot 40 centimeter verse sneeuw bij kan vallen. Goed nieuws wanneer je dit seizoen nog een keer op de ski's wilt staan! Krijgt de winter dan toch nog een staartje?

20 - 40 centimeter verse sneeuw!

De beste ski-omstandigheden zijn in deze tijd van het jaar vanzelfsprekend op de hoogstgelegen pistes. In de Franse Alpen vandaag zeer zachte lucht met op 2000 meter temperaturen rond de 10 graden. Er vallen enkele buien maar dit zal niet overal het geval zijn. De sneeuwvalgrens komt vandaag op de meeste plaatsen te liggen op zo'n 2500 meter. Verder is er sprake van rustige omstandigheden aangezien er weinig wind staat in het Alpengebied. Net zoals in Frankrijk en Zwitserland is er ook in Italië en Oostenrijk kans op enkele buien waarbij ook onweer kan voorkomen. Maar zoals gezegd, aan het einde van het weekend kan er lokaal zomaar 40 centimeter verse sneeuw zijn bijgevallen!



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.