15 april 2014 door Thijs in 'Nieuws', Aankondigingen''

© Dutchweek Festival / Henkvandergiesen.nl

Van 26 april tot 3 mei is het weer zover, de Dutchweek in Val Thorens! Traditiegetrouw verandert Europa’s hoogstgelegen wintersportbestemming deze week in een Hollandse enclave. Tijdens de Dutchweek geniet je van zonnige wintersportdagen en vette feesten met internationale top dj’s. Ook heb je de mogelijkheid om het nieuwste wintersportmateriaal te testen. Alle ingrediënten om het skiseizoen heerlijk af te sluiten zijn aanwezig tijdens de Dutchweek!
Dutchweek aanbiedingen vanaf € 149,- >>

Afrojack draait tijdens de Dutchweek

Ieder jaar heeft de Dutchweek weer een aansprekende line-up en daar is deze editie geen uitzondering op. Niemand minder dan Afrojack heeft zijn eigen avond in de discotheek Malaysia en ook op de piste in de 360° Bar zal hij zijn opwachting maken. Maar Afrojack is niet de enige die zijn beats zal laten schallen door skigebied Les Trois Vallées. Ook Benny Rodrigues, Roog, Funkerman, Franky Rizardo en Chris Rox nemen in Val Thorens plaats achter de draaitafel. Om deze feesten bij te kunnen wonen is het verstandig om vooraf kaarten te kopen.

Feesttent Dutchweek

Waar je ook niet omheen kunt tijdens de Dutchweek is de feesttent van Snowtime. Jong en oud vermaken zich tijdens de gezellige feesten waar Nederlandse artiesten de optredens verzorgen. Het aanbod in deze feesttent is gevarieerd zodat er voor iedereen tijdens de Dutchweek wel wat tussen zit. Coverbands, dj’s en een bijzondere saxofoon/trompet act zorgen voor een veelzijdige mix. Vangrail, Soulbeach, DaMarca & D'Jillz, Back2Back, NERD en Q on Trumpet en IJbrand on Sax zijn de namen die je kunt verwachten. Op Koningsdag is er vanzelfsprekend een speciaal themafeest.

Test event Dutchweek

Ook heb je tijdens de Dutchweek het voorrecht om de nieuwste ski’s en snowboards te testen. Bataleon, Jones, Nidecker, Dynastar en Liberty zijn enkele merken die tijdens het test-event aanwezig zullen zijn. Naast het materiaal voor volgend seizoen heb je ook de mogelijkheid om per merk gerelateerde producten (backprotectors, helmen, goggles etc.) uit te proberen. Wil je je techniek bijschaven of je eerste meters maken in het snowpark? Schrijf je dan in voor de clinics die gratis zijn op het vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een kaartje voor het Dutchweek Festival.

Sneeuwhoogte Dutchweek

Over de sneeuwhoogte hoef je je tijdens de Dutchweek geen zorgen te maken. Val Thorens ligt op een hoogte van 2300 meter waardoor de bestemming buitengewoon sneeuwzeker is. In het skigebied reiken de pistes maar liefst tot 3200 meter waardoor de sneeuwcondities ook aan het einde van het skiseizoen nog in orde zijn. Daarnaast schijnt in deze tijd van het jaar de zon doorgaans volop waardoor je geniet van heerlijke dagen.

Klik hier om te kijken hoeveel sneeuw er ligt tijdens de Dutchweek >>

© C.Cattin OT Val Thorens

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.