Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: grote verschillen in de Alpen

5639 - Videoweer: grote verschillen in de Alpen (1)

Gisteren was er weinig bewolking te zien boven de Alpen, hier en daar wat losse wolkenvelden maar over het algemeen vrij veel zon. In dat weerbeeld komt de komende dagen wel wat verandering. De zon krijgt het moeilijker, vooral in het westen. In Oostenrijk is er kans op wat regenval maar daarna is het droog. Morgen is er ook kans op lokaal wat neerslag. De neerslag valt hoofdzakelijk in de vorm van regen, want de temperaturen zijn vrij zacht. Hogerop is er kans op sneeuw.

Vandaag zon afwisselend met sluierwolken

Vandaag nog geen kans op sneeuw want de zon schijnt. Dikke sluierwolken zijn wel aanwezig vandaag vooral later op de dag in Frankrijk. Het vriest pas boven de 3.000 meter dus we hebben te maken met hoge temperaturen. Het is echt lenteweer. Hetzelfde geldt ook voor Zwitserland, hoe verder naar het oosten des te minder sluierwolken we tegenkomen. Voor Italië is het verhaal hetzelfde, ook daar vrijwel geen bewolking. Het is mogelijk dat er in de Dolomieten wel wat wolken voorkomen. In Oostenrijk vallen in Karinthië waarschijnlijk een paar buien. En die voelen misschien wel zomers aan met een klap onweer erbij.

Groene bergen op de Klewenalp

De zon komt langzaam door in Bellevarde

Weekverwachting is wisselvallig

Op donderdag zien we op wat meer plaatsen neerslag, vooral in het westen. Het zijn geen grote hoeveelheden en de sneeuwgrens ligt hoog. In de dalen regent het sowieso. In het oostelijk deel van de Alpen is er nog redelijk wat zonneschijn. En vrijdag een wisselend beeld met lokaal een enkele bui, mogelijks zelfs met een zomers karakter door de onweer. De sneeuwgrens ligt echt hoog in de bergen.

Nog veel sneeuw in Les Saisies



122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.