Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Vandaag nog zon in de Alpen, daarna verse sneeuw

5611 - Videoweer: Vandaag nog zon in de Alpen, daarna verse sneeuw (1)

Gisteren was er in het algemeen nog veel zon in de Alpen. Hoewel er in Frankrijk ook af en toe wat bewolking over dreef. Het was rustig en heel zacht met hoge temperaturen. Daar komt langzaam maar zeker verandering in. Later op vrijdag nadert de regen het westen en zaterdag trekt dat neerslaggebied over de Alpen. De sneeuwgrens gaat daarbij geleidelijk omlaag en een flinke dump aan verse sneeuw zal plaats gaan vinden.

Vandaag nog veel zon

Vandaag is er nog vrij veel zon, maar er zijn wel sluierwolken die in Frankrijk geleidelijk aan dikker worden. Aan het eind van de dag is er kans op een spat regen. Met de nadruk op regen, want de sneeuwgrens ligt dan nog erg hoog, rond de 2.000 meter of zelfs nog hoger. In Zwitserland is er vandaag vrij veel zon en datzelfde geldt voor Italië. De zon heeft het daar zelfs voor een groot deel van de dag nog voor het zeggen. In de dalen wordt het in Italië makkelijk 15 graden. Boven de 2.500 meter komt de temperatuur pas boven het vriespunt. In Oostenrijk is het nog warmer met vooral in de noordflank van de Alpen heel veel zon.

Er is sneeuw nodig, ook hier in Beckenried

Halve meter verse sneeuw

Zaterdag gaat het weer veranderen, dan gaat het regenen en sneeuwen. De sneeuwgrens daalt geleidelijk en komt uiteindelijk zelfs onder de 1.000 meter terecht. Dat zal later op de zaterdag gebeuren of zelfs pas zondag. Aan de zuidflank van de Alpen zal op sommige plaatsen meer dan een halve meter sneeuw gaan vallen. Uiteindelijk zal er ook aan de noordflank van de Alpen veel sneeuw vallen.



122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.