Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: vandaag zachte lucht met veel zon

5601 - Videoweer: vandaag zachte lucht met veel zon (1)

Gisteren trokken er wolkenvelden over het Alpengebied en viel er hier en daar wat regen of sneeuw. Maar in Zwitserland klaarde het in de loop van de dag aardig op. Vandaag zien we brede opklaringen. Alleen in Oostenrijk, vooral in Salzburgerland, kan er af en toe nog wat neerslag vallen. Dat geldt ook voor morgen. In de rest van het Alpengebied is het vooral zonnig en droog. De temperaturen gaan oplopen.

Veel zon en weinig wind

In de Franse Alpen is het vandaag schitterend weer voor de zonliefhebbers. De zon schijnt volop en het is overal droog. Op 1.500 meter is het zo’n 10 tot 15 graden. Die zachte lucht bereikt vandaag Zwitserland nog niet, maar ook daar vrij hoge temperaturen. Boven de 2.500 meter blijft de sneeuwkwaliteit over het algemeen prima. Er staat weinig wind en het blijft droog. Ook in de Italiaanse Alpen is er veel zonneschijn met hoge temperaturen. In sommige dalen is het 15 graden, rond de 1.500 meter ligt de temperatuur rond de 10 graden. In Oostenrijk is het wisselvalliger, dat geldt ook voor de Duitse Alpen. Daar kan wat regen of sneeuw vallen, en kan het ook hier en daar onweren. Hou daar het weer dus even goed in de gaten.

Een mooie afdaling hier in Deutschnofen

Zachte lucht met kans op lichte neerslag

Morgen in Salzburgerland ook nog wat lichte neerslag, maar dat stelt niet heel veel voor. De zachte lucht van de Franse Alpen breidt zich uit naar Zwitserland en naar het noordwesten van Italië. Vrijdag komt er overal meer bewolking, er is kans op neerlag in de vorm van regen. Boven de 2.000 meter zal dit lichte sneeuw zijn.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.