Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: einde wintersportseizoen in zicht?

5597 - Alpenweer: einde wintersportseizoen in zicht? (1)

We naderen het einde van het seizoen in veel skigebieden. Niet alleen omdat op 1 april veel gebieden dicht gaan, maar ook omdat de temperatuur steeds meer zomerse trekjes gaat krijgen. Met maxima in de dalen van rond of zelfs boven de 20 graden, legt de sneeuw op de lage pistes het af tegen de kracht van de zon. Boven de 2500 tot 3000m blijft de situatie redelijk tot zeer goed.

Veel zon

In vrijwel alle skigebieden schijnt de zon vandaag volop. Alleen in Aosta en Wallis komen enkele wolken voor, maar neerslag valt er niet of amper. Het vrij zonnige weer houdt tot maandag stand. Daarbij ligt de vorstgrens rond 2500m hoogte, alleen in Aosta en Wallis is de lucht kouder. Daar vriest het vanaf 1800m hoogte. De wind is rustig dus op de hoge pistes is het de komende dagen genieten van heerlijke sneeuw en fraaie vergezichten

Enkele buien

Vanaf dinsdag wordt de lucht vochtiger en onstabieler. Er komen meer (stapel)wolken en er ontstaan enkele buien. De meeste buien vallen in de dalen, op de hogere pistes zijn er hooguit meer wolken. Maar een enkele bui weet wel over de bergkammen heen te trekken. De lucht verandert nauwelijks wat betreft de temperatuur. Koude lucht is in het Alpengebied simpelweg niet voor handen. De hoge pistes blijven dus de beste plek om actief te zijn.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.