Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Eindelijk verse sneeuw

5595 - Alpenweer: Eindelijk verse sneeuw (1)

Het is een tijdlang mooi en droog geweest. Dit weekend valt er eindelijk weer eens sneeuw in de Alpen. Het is wel meteen een flink pak. Bovendien trekt de wind flink aan. Daardoor zijn de omstandigheden zondag waarschijnlijk te slecht en blijven de hoger gelegen liften dicht.

Veel sneeuw in de Franse Alpen

Met een westelijke wind wordt een koufront over de Alpen geblazen. Vooral in de Franse Alpen valt veel sneeuw. Op sommige plaatsen wordt dit weekend tussen de 20 tot 40 centimeter verwacht. Maandag valt nog een enkele sneeuwbui. Dinsdag blijft het eerst droog maar gaat het later weer betrekken.

Veel wind

Niet alleen een koufront trekt dit weekend over de Alpen. Ook een klein venijnig lagedrukgebied wordt op zondag aan de zuidkant van de Alpen verwacht. Hierdoor gaat het hoog in de bergen stormen. In de loop van de maandag gaat de wind weer liggen

De bomen worden weer tijdelijk wit door de verse sneeuw

Voorlopig wisselvallig

In de laatste week van maart blijft het wisselvallig. Elke dag kan er sneeuw vallen, maar er zijn ook zonnige momenten. Gelukkig houdt de wind het de rest van de week rustiger.

122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.