Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: bewolking, sneeuw én zon

5578 - Videoweer: bewolking, sneeuw én zon (1)

Het weerbeeld van de Alpen was gisteren erg wisselvallig. Veel wolkenvelden maar de zon brak ook af en toe ook door. De bewolking blijft vandaag nog boven de Alpen hangen, maar met name aan de zuidflank en in het zuidwesten. Hier en daar valt er neerslag, in de vorm van regen en sneeuw. Aan de noordflank blijft het droog en schijnt de zon.

Wisselvallig weer

In de Franse Alpen neemt de bewolking vandaag toe. De temperaturen liggen rond of boven het vriespunt en in de loop van de dag valt er op sommige plaatsen sneeuw, tussen de 1 en 4 centimeter. Het zelfde weerbeeld geldt voor Zwitserland. Aan de noordkant van de Alpen blijft het droog en zijn er zonnige periodes, de temperaturen in de dalen liggen rond de 8 graden. Ook in de Dolomieten, Italië, is het vandaag wisselvallig. Vooral later op de dag gaat het ook hier wat sneeuwen en op sommige plaatsen breekt de zon af en toe door. In Oostenrijk liggen de temperaturen aan de hoge kant met 8 tot 11 graden in de dalen.

Morgen sneeuw aan de zuidflank, zon in het noorden

Morgen gaat het in de Franse Alpen en de Dolomieten sneeuwen, iets meer dan vandaag, zo’n 8 á 10 centimeter. Aan de noordkant van de Alpen is het overwegend zacht en zonnig. Op vrijdag trekt de laatste bewolking weg en wordt het in het hele Alpengebied zonnig en liggen de temperaturen vrij hoog.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.