11 maart 2014 door Daphne in 'Reisverslagen''

Val D

Tignes is een gezellig dorp omringd door een prachtig groot skigebied. Twee keer per week is er een knusse markt met lokale kazen, wijnen, chocolade en souvenirs. Vrijwel alle hotels in Tignes hebben een centrale ligging dichtbij de pistes. Zelden heb ik zulke vriendelijke en gastvrije mensen ontmoet. En zelden heb ik zo’n mooi skigebied mogen bezoeken met zulke spectaculaire uitzichten.

Geluksmomentje

Eigenlijk zijn we per ongeluk terecht gekomen in Tignes. De ene helft van het gezin was al aan het genieten in Italië en de andere helft, waaronder ik, zou vertrekken vanuit Nederland. Een logische keuze zou dus skiën in Italië of Frankrijk zijn. Het reisbureau had een paar opties waarvan Tignes onze voorkeur had. Wij als Oostenrijk liefhebbers hadden geen idee van dit gebied, totdat de positieve reacties ons om de oren vlogen. Volgens mij hadden we per ongeluk voor een waar skiparadijs gekozen.

Espace Killy

Skigebied Espace Killy op 3.000 meter

Bergpas gesloten

De rit via België, Luxemburg en Frankrijk verliep vrij soepel. Ondanks de snelheidslimiet is deze weg zeer aangenaam om te rijden. De rit van de andere helft van het gezin uit Milaan verliep minder soepel. Ze waren nog maar 45 km verwijdert van Tignes, maar moesten helaas nog 400 km omrijden vanwege de bergpas die de hele winter afgesloten is. Dus een tip: vertrouw de navigatie niet blindelings, maar check voor vertrek even of de bergpas wel geopend is in de winter.

Tignes le Lac

Veel skimogelijkheden vanuit Tignes le Lac

Na eindelijk herenigd te zijn in Tignes kan het feest beginnen. Er is verse sneeuw, zon en een prachtig skigebied. Tignes beschikt over mooie pistes maar skigebied Espace Killy met ruim 300 km aan pistes is echt een must. Voor maar 40 euro extra heb je toegang tot het hele gebied. En geloof me, dit is het meer dan waard. Elke type wintersporter kan op zijn niveau van het hele skigebied gebruik maken.

Tignes le Lac Palafour

Stoeltjeslift Palafour vanuit Tignes le Lac

Verken Espace Killy vanuit Tignes le Lac

Vanuit Tignes zijn er verschillende manieren om het gebied te verkennen. Met de gondel richting Toviere heb je de keus om richting Val Claret of Val d'Isère te skiën. Heb je behoefte aan een lekkere tocht dan kun je beginnen in Tignes le Lac met stoeltjeslift Palafour. Via mooie hellingen met adembenemende uitzichten ski je naar Val Claret. Beginners kunnen eindeloos oefenen op de verschillende groene hellingen bij Val d'Isère. Hier ligt het gezellige restaurantje Bellevarde, met veel ligstoelen, gezellige muziek en lekker eten.

Tignes le Lac

Buiten skiën en snowboarden is er nog meer te doen in Tignes. Echte party animals kunnen losgaan bij La Folie Douce. Deze club bevindt zich midden op piste Verte. Deze plek kun je niet mislopen aangezien de muziek al van ver te horen is. Neem wel vóór 5 uur stoeltjeslift Tormeusse anders komt je laatste rondje je duur te staan. Zoek je toch liever de rust op dan kun je een geweldige wandeling maken rondom het meer: Lac du Chevril. Verder zijn er verschillende barretjes en restaurantjes. De beste hamburgers zijn te krijgen bij de Marmot Arms en voor de lekkerste nachos moet je bij Le Loop zijn. Na het skiën kun je genieten op het zonnige terras van hotel Levanna dat uitkijkt op een pittige zwarte piste naar het dal.

La Folie Douce in Val d'Isere

Heerlijke wintersportweek

Zelf hebben we in Hotel Le Gentiana gezeten. We hebben elke avond mogen genieten van een luxe driegangenkeuzemenu met heerlijke wijnen. Voor mij heeft een vakantie in Tignes alle ingrediënten voor een geweldige wintersport. Een prachtig skigebied met veel mogelijkheden, vriendelijk personeel, lekker eten, mooi weer en natuurlijk samenzijn met het beste gezelschap dat er bestaat.

Als Daphne zou moeten kiezen tussen een zomervakantie of wintersport, is de keuze snel gemaakt: wintersport natuurlijk! Als klein ukkie stond ze voor het eerst op de ski’s en nog steeds is de jaarlijkse vakantie een echte familietraditie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen