Skip to navigation Skip to main content

Top 5: sneeuwzekere bestemmingen in het voorjaar

5559 - Top 5: sneeuwzekere bestemmingen in het voorjaar (1)

Met de huidige hoge temperaturen denk je misschien eerder aan zomervakantie dan aan wintersport. Toch is de mooiste tijd van het wintersportseizoen nu aangebroken. In maart en april worden de dagen langer, schijnt de zon vaak uitbundig en kun je op veel plaatsen nog heerlijk skiën. De Oostenrijkers hebben hier een mooi woord voor: ‘Sonnenski’. Wij zetten de beste bestemmingen voor dit voorjaar voor je op een rijtje.

Val Gardena

Als er ergens veel sneeuw is gevallen dit seizoen, dan is het wel in de Italiaanse Dolomieten. De pistepaaltjes zijn bijna verdwenen onder de meters hoge sneeuw. Momenteel ligt er in Val Gardena nog bijna 3 meter sneeuw en dat zal de komende maanden niet zomaar gesmolten zijn. Gegarandeerd prima skiën tot eind april dus. In Val Gardena liggen 175 km aan zonnige pistes voor je klaar. Bovendien heb je er aansluiting op de beroemde Sella Ronda, waardoor het aantal pistekilometers flink toeneemt. Tussendoor kun je genieten van een heerlijke Italiaanse lunch op één van de vele terrassen.
Val Gardena Supersunweken t/m 30-04-2014, 7 nachten incl. skipas v.a. € 336,- >>

Foto: Val Gardena Marketing

Obertauern

Obertauern is een hooggelegen (1665 m) sneeuwzekere wintersportplaats in het Salzburgerland. Het dorp is misschien niet de meeste sfeervolle Oostenrijkse wintersportplaats, maar zowel het skigebied als de après-ski en leuke evenementen zijn absoluut de moeite waard. De meeste accommodaties liggen direct aan de pistes, waardoor je de auto niet nodig hebt. Op de 100 km pistes kan elke type wintersporter uit de voeten. De Tauernrunde is een mooie tocht door het hele gebied. Uiteraard zijn er onderweg genoeg leuke skihutten om even lekker in de zon te zitten, te lunchen en bij te kleuren. Je kunt hier tot begin mei nog heerlijk skiën.
Week Obertauern incl, skipas € 486,- >>

Sölden

Sölden wordt ook wel de ‘hotspot van de Alpen’ genoemd en dat is niet voor niets. 2 sneeuwzekere gletsjers en een uitbundige après-ski zorgen ervoor dat je hier een heerlijke wintersportvakantie kunt beleven tot diep in het voorjaar. Terwijl elders in Oostenrijk de eerste wandelaars hun bergschoenen aan trekken, wordt er in Sölden nog volop geskied en gefeest. Het wintersportseizoen stopt hier pas, als het zomer is.
3 dagen Sölden vanaf € 171,- >>

Foto: Ötztal Tourismus

Nauders

Het zonnige Nauders ligt in Oostenrijk vlakbij de Italiaanse grens. Het skigebied staat bekend om haar enorm brede en rustige afdalingen. Door de hoge ligging (2859 m) is Nauders absoluut sneeuwzeker tot eind april. Het skigebied van Nauders strekt zich uit tot in Italië, dus je skiet zo even de grens over. Ook hier kenmerkt het voorjaar zich door heel veel zonuren.
25% korting op skipas, -les en –verhuur., vanaf € 222,-

Ischgl

In Ischgl ligt 90% van de pistes boven de 2.000 meter, waardoor je je over de sneeuw hier geen zorgen hoeft te maken. Ischgl biedt een skigebied met bijna 240 km aan pistes die gedeeltelijk in Zwitserland liggen. Zeker de gevorderde skiër zal dit skigebied met veel lange afdalingen weten te waarderen. Na het skiën is er ook genoeg te beleven in Ischgl. De après-ski in het dorp behoort absoluut tot de beste van de Alpen. Op 3 mei zal niemand minder dan Robbie Williams het skiseizoen in Ischgl afsluiten tijdens het ‘Top of the Mountain’ concert op de ruim 2.000 meter hoge Idalp. Pas daarna zal dit bruisend dorp een beetje tot rust komen.
Je skiet en slaapt al in Ischgl vanaf € 54,- per nacht (incl. skipas)

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.