Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: beetje sneeuw, daarna zon

5553 - Alpenweer: beetje sneeuw, daarna zon (1)

Een zwakke storing zorgt later vandaag voor sneeuwval in een deel van het Alpengebied. De Beierse Alpen, Oostenrijk en het Zwitserse Graubünden mogen rekenen op een paar centimeter sneeuw. Na de sneeuwval van dit weekend valt er misschien op woensdag of donderdag nog wat sneeuw, maar verder is het droog met veel zon.

Salzburgerland meeste sneeuw

De bewolking en sneeuw breiden zich later vandaag over de Duitse en Oostenrijkse Alpen uit, evenals het oosten van Zwitserland. De sneeuwval houdt aan tot in de loop van zondag, maar is meestal licht. Verwacht dus geen dik pak sneeuw. Alleen in de regio Salzburgerland valt zo'n 15 tot 25 cm. In Vorarlberg is het 7 tot 15 cm en in Graubünden nog minder. De Franse Alpen, het zuiden van Zwitserland, de Italiaanse Alpen en Karinthië zien amper of geen sneeuw. Wel zijn er wolkenvelden. De sneeuwvalgrens ligt komende nacht rond 1300m en loop morgen op naar 1700m.

Meeste sneeuw in het Salzburgerland

Veel zon en zachter

In de Franse Alpen is het zondag alweer schitterend weer. Maandag en dinsdag gaat overal de zon flink schijnen, maar de temperaturen stijgen ook hard. Op 1500m is het maandag en dinsdag soms wel 17 graden! Pas boven de 2500m blijft de sneeuw vrij goed van kwaliteit. Er staat vrijwel geen wind dus de omstandigheden zijn verder perfect.Wat er woensdag en donderdag gaat gebeuren is nog onzeker. Een storing probeert het Alpengebied te bereiken, maar een sterk hogedrukgebied geeft tegengas. Afwachten dus of het zonnig en zacht blijft, of dat het in de loop van woensdag bewolkter en kouder wordt.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.