Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Zaterdag en zondag verse sneeuw

5550 - Alpenweer: Zaterdag en zondag verse sneeuw (1)

Iedereen die deze week op wintersport was/is, heeft een ongekend zonnige week achter de rug. Iedereen die volgende week gaat, moet ook de zonnebrand inpakken. Maar zo fraai als het deze week was, wordt het niet. Zaterdagavond en zondag gaat er in Oostenrijk namelijk weer sneeuw vallen en ook na het weekend is het soms wisselvallig.

Zonnig en zacht

Tot en met zaterdagmiddag is er niets aan de hand. Vrijdag heerst de zon, er is weinig wind en het zicht op de pistes is perfect. Zaterdag komen er vanuit het noorden meer wolkenvelden, maar vooral aan de zuidflanken van de Alpen blijft het nog zeer fraai weer. Minpuntje is de temperatuur. Het blijft zacht met op 1500 m soms waarden van +10 graden. Zodra de wolken zaterdag komen, wordt het meteen kouder.

Van Frankrijk tot Oostenrijk, overal volop zon

Zaterdag en zondag verse sneeuw

Zaterdagavond en zondag gaat het in de Duitse Alpen en Oostenrijk sneeuwen. De sneeuwvalgrens ligt rond 1500 m en er valt 10 tot 25 cm. Een leuk laagje verse sneeuw. Karinthië krijgt weinig sneeuw en ook Italië en Zwitserland zien amper een vlokje langskomen. In Frankrijk blijft het sowieso droog. Maandag en dinsdag keert het zeer zonnige lenteweer terug. Bij weinig wind en volop zon is het weer genieten geblazen op de hoge pistes. Op de pistes onder de 2500 m wordt de sneeuwkwaliteit in de loop van de dag duidelijk minder, en mogelijk zelfs ronduit slecht. Woensdag kunnen er enkele buien vallen. Donderdag en vrijdag keert het zonnige weer terug. Oftewel, 1 flesje zonnebrandcrème is ook de komende week niet genoeg.

Wat een schitterend weer, maar helaas wel hoge temperaturen.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.