Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Fraai weekeinde

5548 - Alpenweer: Fraai weekeinde (1)

Dit weekeinde zorgt een stevig hogedrukgebied boven Duitsland voor fraai weer in het westen en centrale deel van Europa. Ook in de Alpen is het aangenaam toeven. De zon schijnt volop, en hoewel de temperaturen tamelijk hoog zijn, heeft de sneeuw zeker op de hoge pistes nog weinig te lijden onder het lenteachtige weer.

Zonnig weer

Met dit rustige weer kunnen de dalen in de vroege ochtend, we zagen het vandaag al, gevuld zijn met nevel en lage bewolking. Het ochtendgrijs verdwijnt echter vrij snel en dan resteert er verder een zonnige dag. De hoogste temperaturen worden gehaald in de westelijke en zuidelijke Alpen, met 4 tot 7 graden op 2000 meter in Zwitserland en de Franse Alpen. In de dalen stijgt het kwik zelfs naar 17 graden en lokaal nog hoger. De zon is ook al duidelijk aan kracht aan het winnen, in de bergen moet je rekening houden met zonkracht 5. Zonder bescherming kan je dan binnen een half uur al verbranden.

Er zijn geen wolken te vinden in het Alpengebied, het ochtengrijs lost ook zondag na zonsopkomst al snel weer op

Voorlopig rustig weer

Het blijft ook maandag en dinsdag overal in de Alpen rustig en zonnig weer. Het hogedrukgebied dat vandaag en morgen nog boven Duitsland bivakkeert, komt dan boven de Britse Eilanden te liggen. Met een noordelijke stroming wordt iets koelere lucht aangevoerd. Dat zal hoofdzakelijk aan de noordflank van de Alpen te merken zijn, de vorstgrens komt iets lager te liggen: overdag rond 2000 meter. De koelere lucht komt de hoofdkam echter niet over, zodat aan de zuidkant aan de temperatuur weinig verandert.

In de verwachting voor Lech (Vorarlberg) alleen maar zon. Wel tamelijk warm, maar door de droge lucht, heeft de sneeuw nog weinig te lijden

124 - Winter - Ben

Over Ben

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.