7 maart 2014 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep''

Planneralm - © Klaus Zettler

Sneeuwkanonnen? Die vind je niet in Skiën op natuursneeuw

We hoeven er niet omheen te draaien: in veel Oostenrijkse skigebieden ligt veel minder sneeuw dan we gewend zijn. Toch kun je overal goed skiën, omdat bijna elk skigebied haar pistes kan voorzien van kunstsneeuw. In het kleine skigebied Planneralm vlakbij Donnersbach staat geen enkel sneeuwkanon, en dat is meteen hun meerwaarde; skiën op natuursneeuw is namelijk écht heel fijn. Voel je dat verschil dan? Jazeker! We hebben het voor je getest: het is veel minder ijzig en minder hard. Puur natuur!

Er ligt genoeg in Planneralm

Nieuwsgierig geworden naar deze kleine “Schneeloch” rijden we de 11 km lange weg vanuit Donnersbach omhoog naar

Planneralm op een mooie dag (Foto: Planneralm - © Klaus Zettler)

Kilometervreters gaan zich hier vervelen

Het skigebied

Accommodaties liggen direct bij de liften

Onze favoriet: nummer 7

Hoewel de pistes hoofdzakelijk rood zijn, wordt het nergens echt heel moeilijk of steil. De gemiddelde wintersporter kan er dus goed uit de voeten. Alleen de twee korte zwarte pistes doen hun kleur eer aan. De piste bij sleeplift A staat aangeduid als rood, maar is eigenlijk een perfecte oefenhelling voor beginners: lekker breed en glooiend. De twee stoeltjesliften zijn redelijk modern en snel. Je kunt dus best wat kilometers maken op een dag, zij het vaak op dezelfde piste. De ongeprepareerde skiroutes zijn behoorlijk lang en bieden de gevorderde skiër een leuke uitdaging. De afdaling 7, aan de rechterkant van het skigebied, was absoluut onze favoriet. Alleen jammer dat je deze piste alleen kunt bereiken met een sleeplift.

Het skigebied Planneralm kent enkele gezellige skihut, zoals de Seekaralm

Planneralm: heerlijk rustig en overzichtelijk voor families

Wij hebben een fijne dag gehad in Ook skiën in Steiermark? 3 dagen incl. hotel halfpension en skipas al v.a. € 173,- >>

Sneeuw tot aan de auto in Planneralm

Terugskiën tot de parkeerplaats; aan sneeuw geen gebrek

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen