Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: zonnig wintersportweekend

5542 - Videoweer: zonnig wintersportweekend (1)

Volop zon de afgelopen dagen in de meeste gedeelten van de Alpen! Alleen in Oostenrijk kwamen enkele wolkenvelden voor maar die zijn inmiddels ook aan het oplossen. Gevolg is dat vrijwel het gehele Alpengebied vandaag, maar ook het hele weekend te maken heeft met zonneschijn. Hierbij zijn de temperaturen helaas wel aan de hoge kant. Tussen de 5 en 10 graden op de piste is helaas geen uitzondering. Op zondag zien we hetzelfde fraaie beeld waarbij de temperaturen in Oostenrijk het hoogst zijn. Vroeg de piste op is het devies dit weekend!

Zon en hoge temperaturen

Zoals gezegd vandaag in Frankrijk een heerlijke zonnige dag op de piste, op 1500 meter ligt is het rond de 5 graden. In Zwitserland liggen de temperaturen zelfs nog een beetje hoger, het zou zomaar meer dan 10 graden kunnen worden in enkele dalen. Hetzelfde weerbeeld in Italië, temperaturen ver boven het vriespunt. Pas boven de 2500 meter zal het vandaag de gehele dag vriezen. Oostenrijk, volop zonneschijn met temperaturen tussen de 7 en 9 graden op 1500 meter.



124 - Winter - Ben

Over Ben

Ben heeft meer met het weer dan met wintersport. Je zult hem dan ook niet aantreffen op de ski’s, maar van wandelen en foto’s maken in de sneeuw geniet hij des te meer. Voor Snowplaza verzorgt Ben regelmatig het Alpenweer.