Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: wederom verse sneeuw in Frankrijk

5532 - Videoweerbericht: wederom verse sneeuw in Frankrijk (1)

Gisteren aan de noord- en oostzijde van het Alpengebied flinke wolkenvelden. De Franse Alpen en Aosta daarentegen lagen er prachtig bij. Vandaag is het net andersom, er trekt een sneeuwgebied vanuit het westen over de Alpen. Komende nacht draait de wind en keert deze depressie nog een keer terug. De hoeveelheden lopen maximaal op tot een centimeter of 15. In Oostenrijk, de Dolomieten en het zuiden van Duitsland valt echter alleen lichte neerslag. Woensdag zijn de rollen omgedraaid en valt het meeste aan de noordflank. Wederom zijn hoeveelheden van 10 centimeter, boven de 1400 meter, mogelijk.

Woensdag sneeuw in Oostenrijk

Frankrijk heeft vandaag, zoals zo vaak deze winter, weer te maken met een flinke bak verse sneeuw. Het is daar inmiddels al begonnen met sneeuwen waardoor het een niet al te beste wintersportdag zal zijn. De hoeveelheid sneeuw kan oplopen naar zo'n 15 centimeter. In Aosta, Wallis en Tessin is zelfs 30 centimeter verse sneeuw mogelijk. Het noorden van Italië en Oostenrijk heeft te maken met lichte sneeuw maar dit stelt niet al te veel voor. Duitsland is vandaag de plek om te genieten van heerlijk skiweer, hier kun je de zon vandaag nog volop zien!



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.