9 maart 2014 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Wintersport Steiermark

Ooit wel eens aan een wintersport in Steiermark gedacht? Deze onontdekte regio van Oostenrijk ligt in het oosten van het land en heeft enkele prachtige wintersportbestemmingen. Ontvlucht de drukte van Tirol en Vorarlberg en kies eens voor een minder bekende streek. Kleine, maar fijne skibestemmingen ademen een authentieke charme en spreken ieder type wintersporter aan. Skiën, wandelen, langlaufen, in Steiermark vindt iedereen een prachtig wintersportdecor. Maak kennis met enkele wintersportbestemmingen van Steiermark.

Schladming-Dachstein: sneeuwzeker en veelzijdig

Schladming-Dachstein is misschien wel het populairste skigebied van Steiermark. De skigebieden zijn verspreid over meerdere bergen en in totaal ligt hier bijna 200 kilometer aan pistes voor je klaar. Over de sneeuwzekerheid hoef je je hier door de Dachstein Gletsjer geen enkele zorgen te maken. Aangezien dit skigebied zo divers is voelt ieder type skiër zich hier thuis. Gevorderden trekken naar de Planai van Schladming, beginners vinden glooiende pistes in Ramsau am Dachstein. Houd je meer van langlaufen? Door deze wintersportregio lopen meer dan 350 kilometer aan loipes.

Die Tauplitz: authentiek met modern comfort

Dankzij de gunstige geografische ligging is

Kreischberg/Murau: familievriendelijk en compact

Hecht je niet zoveel waarde aan een groot aantal pistekilometers en voel je je meer thuis in een compact skigebied? Ga naar de Loser Sandling/Altaussee: charmant en weids

Altaussee ligt op een hoogte van 727 meter en het is net alsof de tijd er heeft stilgestaan. Wil je op zoek gaan naar de charme en rust van Steiermark bezoek dan vooral Altaussee. In de omringende zoutmijnen wordt nog steeds door mijnwerkers gewerkt en je vindt er een prachtige natuur. Het dorp zelf beschikt over 2 oefenliften, voor uitgebreidere mogelijkheden moet je naar skigebied Aanbiedingen voor een voordelige wintersport in Steiermark >>

©Loser Bergbahnen GmbH

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen