9 maart 2014 door Thijs in 'Skigebieden onder de loep''

Wintersport Steiermark

Ooit wel eens aan een wintersport in Steiermark gedacht? Deze onontdekte regio van Oostenrijk ligt in het oosten van het land en heeft enkele prachtige wintersportbestemmingen. Ontvlucht de drukte van Tirol en Vorarlberg en kies eens voor een minder bekende streek. Kleine, maar fijne skibestemmingen ademen een authentieke charme en spreken ieder type wintersporter aan. Skiën, wandelen, langlaufen, in Steiermark vindt iedereen een prachtig wintersportdecor. Maak kennis met enkele wintersportbestemmingen van Steiermark.

Schladming-Dachstein: sneeuwzeker en veelzijdig

Schladming-Dachstein is misschien wel het populairste skigebied van Steiermark. De skigebieden zijn verspreid over meerdere bergen en in totaal ligt hier bijna 200 kilometer aan pistes voor je klaar. Over de sneeuwzekerheid hoef je je hier door de Dachstein Gletsjer geen enkele zorgen te maken. Aangezien dit skigebied zo divers is voelt ieder type skiër zich hier thuis. Gevorderden trekken naar de Planai van Schladming, beginners vinden glooiende pistes in Ramsau am Dachstein. Houd je meer van langlaufen? Door deze wintersportregio lopen meer dan 350 kilometer aan loipes.

Die Tauplitz: authentiek met modern comfort

Dankzij de gunstige geografische ligging is Die Tauplitz een uitermate sneeuwzeker skigebied. Ondanks dat sneeuwhoeveelheden van 3 meter hier geen uitzondering zijn beschikt het gebied over een moderne sneeuwinstallatie om tot eind april skiplezier te garanderen. Bovendien moet de geliefde Tauplitzer-dalafdaling in goede conditie worden gehouden. Het skigebied reikt tot een hoogte van 1965 meter en beschikt over net iets meer dan 40 kilometer aan piste. De afgelopen jaren is het skigebied behoorlijk gemoderniseerd met onder meer de nieuwe 6-persoon stoeltjeslift Lawinenstein en de 4-persoons stoeltjeslift Schneiderkogel.

Die Tauplitz: authentiek en modern comfort

Kreischberg/Murau: familievriendelijk en compact

Hecht je niet zoveel waarde aan een groot aantal pistekilometers en voel je je meer thuis in een compact skigebied? Ga naar de Kreischberg! Dit familievriendelijke skigebied biedt plezier aan het hele gezin. Er is een funpark, een grote verscheidenheid aan pistes en zelfs een hoogteloipe zodat er bij mindere sneeuwcondities in het dal ook gelanglauft kan worden. Ook het aanbod voor kinderen mag niet onvermeld blijven: het Yabba Dabba-Doo-Land, een Dinopark, Kinder Tubing, de Kreischi-Trampoline, een tovertapijt en nog veel meer. Wanneer de kinderen een lange dag op skiles zijn geweest en jij de pistes hebt ontdekt dan is het tijd om te gaan rodelen! Vanuit het dal brengt een 4-persoons stoeltjeslift je naar de start van dit leuke familie-uitje.

Loser Sandling/Altaussee: charmant en weids

Altaussee ligt op een hoogte van 727 meter en het is net alsof de tijd er heeft stilgestaan. Wil je op zoek gaan naar de charme en rust van Steiermark bezoek dan vooral Altaussee. In de omringende zoutmijnen wordt nog steeds door mijnwerkers gewerkt en je vindt er een prachtige natuur. Het dorp zelf beschikt over 2 oefenliften, voor uitgebreidere mogelijkheden moet je naar skigebied Loser Sandling. De pistes van dit weidse skigebiedje liggen aan beide zijden van het dal en zijn over het algemeen niet al te lastig. Hoogtepunt van Loser Sandling is het uitzicht op de Altausseer See en de bosrijke dalafdaling.

Aanbiedingen voor een voordelige wintersport in Steiermark >>

©Loser Bergbahnen GmbH

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.