28 februari 2014 door Peter in 'Reisverslagen''

Lege pistes Zillertal

Een wintersportvakantie bestaat voor veel mensen niet alleen uit skiën, maar ook uit de gezelligheid er omheen. Met z’n allen in een hotel of een huisje, of lekker après-skiën in de bar met harde zuipmuziek - bij de gondelbaan van Kaltenbach bijvoorbeeld – waar ik deze krokusweek ben.

Kies voor de zwarte pistes

Voor de mensen die echt vooral willen skiën, heb ik wel een paar gouden tips die wij hier in het skigebied van Fügen, Hochfügen en Kaltenbach al in de praktijk hebben gebracht deze week. De eerste tip is om vooral gebruik te maken van de zwarte pistes. Die zijn hier in het Hochzillertal-Hochfügen niet alleen goed te doen, maar ze zijn ook enorm rustig. De meeste mensen laten zich alleen al afschrikken door dat zwarte rondje met een getal er in, maar de steilheid valt alleszins mee. Waar rode pistes gedurende de dag geheel omgeploegd worden, daar blijven de zwarte pistes aardig netjes. Gelukkig zijn er in dit gebied nogal wat zwarte pistes.

Lege piste in het Zillertal

De eerste lift omhoog

Een andere aanrader is om als eerste de gondel naar boven te nemen. Samen met mijn broer Erik zat ik woensdag al om acht uur in de Spieljochbahn die ons vanuit Fügen naar boven bracht. Eenmaal boven ontvouwde zich een paradijs: vers geprepareerde pistes waar niemand ons was voorgegaan en waar het een uur later met een handjevol andere skiërs pas ‘druk’ werd. Het was genieten op de brede pistes, waar het door de pistenbully’s neergelegde lijnenspel nog een beetje ijzig was. Zo kon met fijne snelheid afgedaald worden.

Vers geprepareerde piste

Iedereen gaat z’n gang

Wie vroeg de piste op gaat, kan er weer af als het echt druk wordt. Ontbijten om half elf met de rest van de familie, die net de slaap uit de ogen hadden gewreven. De voldoening is groot. Het mooie aan zo’n vakantiehuis - in ons geval een pracht exemplaar van hotel De Fügenerhof, met een bushalte voor de deur - is dat je helemaal je eigen gang kunt gaan. Met twee gezinnen van in totaal tien personen is dat erg handig, zeker nu schoonzus Marjolijn zich alleen maar met krukken kan voortbewegen en lekker in het zonnetje zit op het terrasje van het huis. Wanneer je zin hebt, maak je zelf een maaltijd klaar. Geen zin? Dan eet je de Wiener schnitzel en Kaiserschmarrn gewoon ergens onderweg op de piste. Doen waar je zelf zin in hebt dus, daar hou ik wel van.

Bergen hebben een bijzondere aantrekkingskracht op Peter. In de winter staat hij graag op de ski’s of is onderweg op sneeuwschoenen. Hij gaat het liefst steeds naar andere bestemmingen en is altijd op zoek naar de speciale plekjes.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen