Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Komende dagen wisselvallig weer

Gister hadden we veel zon in de Alpen, maar in het westelijk deel begon de bewolking al langzaam toe te nemen. Vandaag trekt er ook weer een storing over. Er is veel bewolking en vooral in Frankrijk, Italië en Zwitserland valt sneeuw. De Dolomieten en Oostenrijk krijgen later op de dag en anders pas morgen te maken met sneeuwval. Vrijdag komt er ook weer een nieuwe storing aan. Donderdag zijn er tussendoor even wat opklaringen.

Vandaag vangt Frankrijk de klappen op

Maar vandaag verwacht Frankrijk een behoorlijk pak sneeuw, daar kan wel 20 tot 30 cm vallen. De Fransen Alpen vangen duidelijk de zwaarste klappen op. In Zwitserland valt ook wel wat sneeuw, de sneeuwgrens is daar 1.000m of net iets lager. Maar de hoeveelheden zijn al wat minder. In de Dolomieten en Italië zien we de neerslaghoeveelheden sterk afnemen. Hier krijgt de zon vooral in de ochtenduren de ruimte. In Oostenrijk valt de minste neerslag, daar komt de neerslag eigenlijk niet verder dan Tirol en Tirol-Vorarlberg. In de rest van het land is het nog zonnig en droog. De temperaturen zijn aan de zachte kant. De noordflank van de Alpen krijgt de meeste zon.

Wisselvallig weer in Bruneck

Donderdag een intermezzo

Donderdag zien we dat er op meer plaatsen sneeuw zal vallen. Maar de sneeuwval zal zich beperken tot een enkel vlokje. De zon breekt af en toe door. Het is een tijdelijk intermezzo want vrijdag komt er een nieuwe storing en die brengt opnieuw sneeuw. Het meeste wederom in Frankrijk, het westen van Italië en Zwitserland.



122 - Winter - Marco

Over Marco

Waarschijnlijk ken je Marco van het NOS journaal waar hij het weer presenteert. Hij gaat ieder jaar op wintersport en het liefst naar Les Trois Vallées. Voor Snowplaza verzorgt hij regelmatig het Alpenweer.