27 februari 2014 door Gastredacteur in 'Reisverslagen''

Moutainbike

Door: Tjeerd Langstraat. Pas wanneer ik tijdens de eerste afdaling langs mijn hotel zoef, zie ik pas waar ik eigenlijk ben: dé piste waar ik jaren terug voor het eerst op een snowboard ben gestapt! Ik ben in Les Menuires en mag mij een kleine koning wanen: ik ben hier om te snowboarden, te mountainbiken (Huh? Ja!) en om twee wellness-accommodaties te bekijken (en ervaren…). Allereerst is daar het Cocoon Chalet in St. Martin de Belleville en het nieuwe Mont Vallon wellnesshotel in Les Menuires.

Vers stokbroodje met Franse kaas

Het chalet ligt net iets buiten het centrum van Saint Martin De Belleville en garandeert dan ook volledige rust en ontspanning. Het zijn woorden die je eigenlijk wilt vermijden, maar toch zijn ‘authentiek’, ‘knus’ en ‘gemoedelijk’ op zijn plaats. Het chalet heeft een enorme jacuzzi in de tuin, een mooie huiskamer met open haard en vier slaapkamers, waarbij elke slaapkamer een eigen badkamer heeft. En hout, veel hout, overal hout. Extraatje: eigenaar Jean-Paul staat zonder overdrijven elke minuut van de dag voor je klaar om je met zijn robuuste 4x4 naar de pistes te brengen of op te halen. Oh, en elke ochtend brengt hij een vers stokbroodje met Franse kaasjes.

Fun

Les Trois Vallées

Over die pistes: Les Menuires en St. Martin liggen in de Les Trois Vallées en vormen samen met o.a. Val Thorens, Courchevel en Méribel een aaneengesloten skigebied van zo’n 600km. Les Menuires alleen al heeft 160 km aan pistes, waardoor je tijdens je wintersportvakantie prima aan je trekken komt. Het Mont Vallon hotel ligt direct aan de piste, dus in de morgen is het ski out en in de middag ski in! Het gebied bestaat voornamelijk uit blauwe en rode pistes, en is dus prima voor elk type skiër, waaronder de beginnende skiër en snowboarder. En hoewel ik uiteraard nog wist dat ik ooit in Les Menuires was geweest, kon ik mij niet meer heugen dat ik hier voor het eerst ben gaan boarden. Een bescheiden euforisch gevoel ging er dan ook door me heen toen ik de piste herkende waar ik menig scheldwoord het dal in heb geslingerd toen ik voor het eerste mijn plank onderbond. Maar, sweet memories overheersen!

Roc’n Bike Festival

Ik heb een aantal aaneengesloten, volle dagen op mijn snowboard gestaan maar heb óók op de mountainbike gezeten. En dat was onverwacht zwaar! In het weekend was er de derde editie van het Roc’n Bike Festival, de place to be voor ATB fans die willen fietsen in de sneeuw en op de pistes. Dit event bood kennismakingsritten, tests van uitrustingen, een derby en overige wedstrijden voor gevorderde bikers.

Snowboard

We zeiden geen nee tegen een wedstrijdje

Op de zaterdag mochten mijn collega’s Stijn en Hajo en ik het parcours testen en wat foto’s schieten. Er waren voor ons al behoorlijk wat bikers het parcours op geweest wat ervoor zorgde dat de piste was verworden tot dikke papsneeuw. Om een indruk te geven; dat voelt alsof je in je zwaarste versnelling door mul zand fietst. Enigszins tot onze verbazing werden wij bij de finish gevraagd of we op zondag mee wilden doen aan de wedstrijd. Uiteraard zeiden we daar geen nee tegen en dus waagden wij ons zondagochtend aan een derby met enkele prof-ATB’ers en de mindere goden zoals wij (ruim 60 deelnemers totaal). En ook deze ochtend waren de condities slecht. Zelfs de winnaar klaagde dat het parcours bijzonder lastig en zwaar was. Wij eindigden –vrij netjes al zeg ik het zelf- in de middenmoot. Al met al heb ik toch wat spierpijn gehad in mijn armen vanwege het knijpen en het in bedwang houden van de fiets en in mijn kuiten en bovenbenen. Maar, het was het meer dan waard!

Gastredacteur worden voor Snowplaza? Stuur jouw wintersportverhaal naar [email protected] en wie weet staan hier binnenkort ook jouw wintersportavonturen.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen