21 februari 2014 door Thijs in 'Wedstrijdsport', Nieuws''

Slalom Sotsji

De afgelopen twee weken hebben we in Sotsji genoten van tal van mooie momenten bij het alpineskiën. Ondanks problemen met de sneeuw en enkele pittige valpartijen kunnen we terugkijken op een geslaagd Olympisch toernooi. Misschien kunnen we zelfs wel spreken van het toernooi der verrassingen. Waar enkele favorieten het lieten afweten greep nieuw skitalent hun kans. Vandaag en morgen staat het laatste, en meest technische skionderdeel op het programma: de slalom. Kan Marcel Hirscher de Spelen succesvol afsluiten? Sleept Maria Höfl-Riesch haar tweede gouden plak in de wacht?

De slalom van Sotsji

Tijdens de supercombinatie hebben de skiërs al kennis gemaakt met de slalom van Sotsji. Bij de mannen ging het goud over 2 onderdelen (slalom en afdaling) verrassend naar de Zwitser Sandro Viletta. Bij de vrouwen was het de ervaren Maria Höfl-Riesch die op de hoogste trede van het podium plaats mocht nemen. Bij de slalom ligt de nadruk op de technische kwaliteiten van de skiër aangezien de bochten kort op elkaar volgen. De winnaar is degene die twee runs het snelste aflegt.

De kanshebbers op de slalom

Allereerst is het een groot gemis dat de Amerikaan Bode Miller heeft afgehaakt wegens een blessure. Op de Super-G veroverde hij brons waarmee hij de oudste winnaar van eremetaal bij het alpineskiën ooit werd. Marcel Hirscher, de Oostenrijker met een Nederlandse moeder, is de grote favoriet wegens zijn goede resultaten van het afgelopen seizoen. Concurrentie krijgt hij van Duitse zijde in de vorm van Felix Neureuther. Misschien kan Sandro Viletta wederom voor een verrassing zorgen? Bij de vrouwen gaat Maria Höfl-Riesch op zoek naar haar tweede gouden plak. Bernadette Schild en Tina Maze gaan echter alles proberen om dit te voorkomen.

Marcel Hirscher en Maria Höfl-Riesch

Bijzondere deelnemer: Duitse prins met Mexiaans bloed

Wie er zeker niet gaat winnen, maar wel meedoet is Hubertus von Hohenlohe. Hubertus is 55 jaar, komt op de Spelen uit voor Mexico maar is eigenlijk een Duitse prins (hij stamt af van Frans II, de laatste keizer van het Heilig Roomse Rijk). Hij groeide op in Oostenrijk waar hij al snel de smaak van het skiën te pakken kreeg. Voor Mexico is hij inmiddels al zes keer uitgekomen op de Winterspelen. Met zijn prestaties weet hij geen hoge ogen te gooien, met zijn outfits wel. In Sotsji komt hij de piste af in een heus Mariachi-pakje. Naast prins en alpineskiër is deze Mexicaanse Duitser ook nog fotograaf en kunstenaar. Ik zit morgen voor de televisie wanneer de meest bijzondere deelnemer aan de Olympische Spelen van de piste komt.

Tijdstippen slalom Sotsji

Vanmiddag staat om 13.45 uur de eerste run voor de vrouwen gepland. 3 uur later gaat de tweede run van start zodat we aan het eind van de middag weten wie het laatste ski-onderdeel bij de vrouwen heeft gewonnen. De mannen zijn morgen aan de beurt en skiën op dezelfde tijdstippen. Laten we hopen op een mooi einde van het Olympische skitoernooi!

  • 21 februari 13.45 uur: Run 1 vrouwen
  • 21 februari 17.15 uur: Run 2 vrouwen
  • 22 februari 13.45 uur: Run 1 mannen
  • 22 februari 17.15 uur: Run 2 mannen

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen