Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Komend weekend prachtig weer

In een groot deel van de Alpen was het gister prachtig skiweer met volop zon. Behalve in de Dolomieten en Karinthië bleef het nog lang bewolkt. Vandaag trekt er een zwakke storing over de Alpen. Vanochtend is het slecht weer in de Franse Alpen en in Zwitserland. Later vandaag en morgenochtend valt er sneeuw in Oostenrijk. Zaterdagavond valt nog wat sneeuw in Zwitserland, maar verder ziet het er de komende dagen zeer goed uit.

Vandaag verse sneeuw

Vandaag in de Franse Alpen veel wolkenvelden en in de loop van de dag gaat het op steeds meer plaatsen sneeuwen. Er kan zo’n 10 tot 15 cm vallen. Dat geldt ook voor Zwitserland, ook daar grotendeels een bewolkte dag met van tijd tot tijd sneeuw. Het zicht is slecht op de pistes maar dat levert wel verse sneeuw op. De sneeuwvalgrens ligt rond 1.200 m en daalt geleidelijk tot in het dal.

Verse sneeuw in Les Angles

In Zuid-Tirol is het wisselvallig

In de Italiaanse Zuid-Tiroler Alpen en ook in een groot deel van Oostenrijk en in de Duitse Alpen begint de dag nog droog met tijd tot tijd zon. Daar komt de neerslag pas later vandaag. Ook daar ligt de sneeuwvalgrens op 1.200 m. In veel skidorpen die lager liggen valt dus eerst regen, maar komende nacht gaat het ook daar sneeuwen. Morgenochtend trekt die sneeuw weg en de rest van de zaterdag levert dan goed skiweer op, met de beste omstandigheden in de Franse en Zwitserse Alpen.

Zondag is het weer overal perfect, volop zon, weinig wind en de temperatuur is op 1.500 m rond, of iets boven het vriespunt.

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.