Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Lente breekt los

Als je in maart gaat skiën ga je voor zon, lange skidagen en hoop je mogelijk ook op enkele lentedagen. Indien dat inderdaad je wensenlijstje is, dan zijn de vooruitzichten perfect te noemen. Hoop je op een lekkere sneeuwdump dan kan ik melden dat dat de komende week niet gaat gebeuren.

Oostenrijk wolken

In een groot deel van het Alpengebied schijnt vandaag de zon volop. In Oostenrijk en in een deel van de Duitse Alpen zijn er wolkenvelden en valt er soms wat lichte neerslag. Het zicht op de pistes kan soms wat matig zijn, maar in het algemeen is nog goed te doen. De Franse Alpen, Zwitserland en Italië genieten vandaag van perfect skiweer. Morgen is het in hele Alpengebied schitterend weer en ook de zaterdag ziet er heerlijk uit. Ga je zaterdag naar huis dan hoef je niet bang te zijn voor sneeuw en gladheid. De zon zorgt voor een perfect wegdek.

Kaprun heeft veel wolken en een vlokje sneeuw vanochtend

Hogedrukgebied de baas

Vanaf zaterdag is een hogedrukgebied de baas. Het hoog zorgt voor perfect skiweer, met name boven de 2000m. Daar blijft het vriezen, schijnt de zon volop en staat er amper wind. Wat wil je nog meer? Op 1500m hoogte loopt de temperatuur zondag en maandag op tot soms wel 15 graden! De lucht is erg droog waardoor de sneeuw slechts langzaam smelt. En de nachten zijn wel koud, dus de sneeuwkanonnen kunnen veel herstellen verwacht ik. Dinsdag en woensdag wordt het wat kouder en dan zijn de omstandigheden ook op de iets lagere pistes wat beter. Maar perfect is het vooral hoog in de bergen.

Volop zon in het Zwitserse Wengen (Kleine Scheidegg)

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.