Skip to navigation Skip to main content

Videoweerbericht: 40 cm sneeuw op komst in Italië

Iedereen die gister op de ski's heeft gestaan in de Alpen heeft geluk gehad. Het was schitterend wintersportweer! Kijken we naar het weer van vandaag dan wordt het duidelijk wat minder, met name in Frankrijk en Zwitserland. Zaterdag zorgt deze storing ook nog voor sneeuwval waarbij de grootste hoeveelheden gaan vallen in het noorden van Italië. In Aosta, en misschien ook in Wallis en Tessin, kan er zomaar 40 centimeter verse sneeuw bij komen. Zondag zijn de minste omstandigheden in Oostenrijk en het noordoosten van Italië. In vergelijking met zaterdag is de hoeveelheid een stuk minder.

Wisselvallig einde van de voorjaarsvakantie

Vandaag in Frankrijk toenemende bewolking en geleidelijk gaat het sneeuwen. De sneeuwvalgrens komt later vandaag onder de 1000 meter te liggen. Er kan zo'n 10 tot lokaal 20 centimeter vallen. Ook in Zwitserland wordt het in de loop van de dag slechter en kan er van tijd tot tijd sneeuw vallen. In de Italiaanse Alpen zijn er nu al wat wolkenvelden en zal er vandaag weinig ruimte voor de zon zijn. Oostenrijk en de Duitse Alpen hebben nog lange tijd te maken met prima wintersportweer. Daar komt later op de dag pas meer bewolking waar wat lichte sneeuw uit kan vallen. Een wisselvallig einde van de voorjaarsvakantie.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.