18 februari 2014 door Joris in 'Skigebieden onder de loep''

Zillertal Arena

Superpistes, levendige après-­ski, ontspanning en fun voor het hele gezin. Ook dit voorjaar maakt Zillertal Arena zich weer op voor een ‘Hollandse Lente’. In de krokusvakantie is meer dan de helft van de overnachtingen gereserveerd voor Nederlanders! En daarbij: veel wintersporters hebben inmiddels een eigen Rondje Oranje in de arena

Zillertal Arena ­‐ zonnig, sneeuwzeker en uitgestrekt - is een thuisbasis voor het Nederlandse skipubliek. Gerlos is van oudsher het meest geliefde skidorp. Maar ook buurdorp Königsleiten werd een pleisterplaats voor de polder. Inmiddels bezitten meer dan 300 Nederlanders er één of meer chalets. In de hele Zillertal Arena zijn in de krokusvakantie meer Nederlandse skileraren actief dan Oostenrijkse!

Meer afwisseling dan ooit

De vakantie in de Zillertal Arena is gevarieerder geworden. De levendigheid blijft, maar ook rustige groepen vinden er zeker hun weg. Het aanbod van activiteiten en de accommodaties is meegegroeid. Mooie chalets, luxe hotels, sport & wellness horen er tegenwoordig ook bij. En de Zillertal Arena blijft ook nieuwe uitdagingen bieden. Zoals skiMovie, Speed Check pistes, gratis WIFI, de iZillertal Arena App en grote rodelbanen.

Familievriendelijk Zillertal Arena

Populair onder Nederlanders

Van de ruim 18.000 gastenbedden in het gebied (Zell­‐Gerlos 10.732, Königsleiten 4.145 en Krimml­Hochkrimml 3.300) is tijdens de krokusvakantie meer dan de helft voor de Nederlanders gereserveerd. In Gerlos en Königsleiten ligt dat percentage nog hoger. Tussen 1994 en 2008 hebben zeer veel Nederlanders een chalet gekocht in Königsleiten. Een aantal heeft zelfs een tweede of derde chalet gekocht.

Nederlandse skileraren

Meer dan de helft van de skileraren is Nederlands. In de voorjaarsvakantie zijn het er bijna 220 van de circa 400. Zelfs bij Skischule Arena, die de voorkeur geeft aan ‘Einheimische’ skileraren zijn er 3 Nederlandse skileraren (dames) actief. Bij Michi's Skischule in Gerlos zijn 80 van de 150 skileraren Nederlands. In de laatste jaren zijn 5 van de ‘ski-­juffen’ aan een Oostenrijker blijven plakken. Een dubbele nationaliteit is niet mogelijk in Oostenrijk dus zijn van de 50 kindertjes op de lokale basisschool er 7 Nederlands. Michael Staudacher, chef van de skischool is zelf een goed voorbeeld. Hij heeft twee dochters (7 jaar en 3 maanden), beiden Nederlands.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen