Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Periodes met veel zon

Gisteren trokken er wolkenvelden over het Alpengebied. Vooral in Frankrijk en Zwitserland viel er sneeuw. In Oostenrijk bleef het lang zonnig en kwam de bewolking later op de dag. Vandaag en ook morgen valt het allemaal wel mee, het is grotendeels droog dus prima skiweer. Ook perfect weer om richting de Alpen te rijden of weer terug te keren naar huis. Er zullen onderweg weinig problemen zijn.

Vandaag zonnige periodes

Vandaag in de Franse Alpen schitterend weer, flinke zonnige perioden en later vandaag kans op een enkele sneeuwbui. In Zwitserland een afwisseling van zon en wolkenvelden. Later op de dag kans op lichte neerslag, zo’n 2 tot 5 cm. De temperaturen gaan wel omhoog. In de Italiaanse Alpen is het vandaag ook schitterend weer met flink wat zonneschijn. Later op de dag meer bewolking en kans op lichte sneeuwval. Dat geldt ook voor de Duitse Alpen en Oostenrijk. Vooral in de avonduren lichte sneeuw. Temperaturen zijn op 1.500 m ruim boven het vriespunt.

Het weer van morgen

Temperaturen lopen verder op in de noordflank van de Alpen. De 0 graden grens loopt zelfs op tot 2.000 m dus dat wordt skiën op de hooggelegen pistes. Zondag gaat het weer flink sneeuwen. De sneeuw zorgt voor slechte condities op de pistes en er kan op sommige plaatsen 20 tot 30 cm sneeuw vallen. Maandag komt de zon weer tevoorschijn.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.