Skip to navigation Skip to main content

Videoweer: Wisselende dag met zon en sneeuw

Gisteren was er vooral veel bewolking te zien boven de Alpen. Van tijd tot tijd viel er wat sneeuw en op de lagere pistes motregen. De komende dagen blijft het wisselvallige weer aanhouden. Vanochtend kan het in de Italiaanse Alpen nog gaan sneeuwen maar langzaam trekken de buien via het oosten weg. Dinsdag is het een prachtige droge dag en woensdag staat er weer sneeuw op het programma.

Zon en hier en daar een lokale sneeuwbui

Vandaag is het in de Franse Alpen droog met een aantal zonnige periodes. Hooguit valt er hier en daar een lokaal sneeuwbuitje maar dit stelt weinig voor. Het zicht is prima op de meeste pistes, dit betekent een heerlijke skidag! In Zwitserland zijn de omstandigheden hetzelfde, hier en daar een lokaal buitje, verder schijnt de zon. De temperaturen rond de 1500 meter liggen iets boven het vriespunt, boven 2000 meter zijn de condities fantastisch. In Italië, in Zuid-Tirol en de Dolomieten, blijft het nog lange tijd bewolkt en zijn er perioden met regen en sneeuw. Ook in Karinthië en Steiermark kan er flink wat sneeuw vallen. Aan de noordflank van de Alpen valt er minder neerslag. De temperaturen dalen in de loop van de dag.

Morgen een prachtige dag, woensdag weer sneeuw

Morgen wordt het schitterend weer met veel zon. De temperaturen kunnen wat aan de hoge kant liggen, maar dankzij de droge lucht blijven de sneeuwcondities goed. Woensdag wordt het weer een dag vol sneeuw en regen waarbij de sneeuwval grens langzaam daalt tot in het dal. Op sommige plaatsen zal er zo’n 20 á 30 centimeter sneeuw vallen.



123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.